Dit is pas een Gamende Mama! Romy heeft twee (nog) kleine kindjes en speelt nog best wat games en heeft een liefde voor honden! Deze mama hoeft niet per se een game voor Moederdag hoor, maar wat ze wel nog wenst lees je in dit interview. Ook lees je wat handige tips om toch nog wat aan gamen toe te komen als je kindjes nog heel klein zijn!

Wie ben je?
Mijn naam is Romy ‘Roomster’ Deckers – Lanser, ik ben 34 jaar en woon in Spijkenisse.

Wat doe je?
Ik ben thuismoeder, toch wel een hele leuke full-time bezigheid, tussendoor studeer ik voor Hondengedragsdeskundige en trainster. Daarnaast probeer ik goodies te maken voor honden.

Wie zijn je kinderen?
Olaf is onze zoon van 2 jaar (bijna 3 -juli) en Abigail is onze dochter van 6,5 maand.

Voordat er een kleine kwam, in hoeverre speelde je toen games? Hoeveel tijd ging erop aan gamen?
Heel veel… Beter kan ik het niet zeggen, ik spendeerde uren aan games of op het veld trainen met de honden. Slapen deden we niet aan dat is voor newbies. Ik begon met Diablo 2 totdat World of Warcraft uit kwam. Ik heb wat uren versleten aan World of Warcraft, levelen, raiden, name it I did it! Tussendoor nog wel wat tijd aan Star Wars: The Old Republic gespendeerd, maar niets deed World of Warcraft verbleken.

Ik heb het zelfs nog redelijk lang na de geboorte van Olaf vol weten te houden, voedingskussen om me heen en kleine op mijn schoot, zelfs tijdens het raiden ‘jongens even 1 minuut’ en mijn zoon aanleggen en gaan. Dat was het fijne van borstvoeding, hij lag op schoot, dronk en daarna viel hij op schoot weer in slaap. Totdat meneertje besloot te willen draaien/spelen/zitten, toen moest deze mama er toch echt aan geloven dat het gamen iets minder zou worden.

Wat is je favoriete console van vroeger?
Pfff dat moet toch wel de super Nintendo & de Sega 16bit zijn. Ik was verslaafd aan Super Mario Kart, Sonic en Toejam & Earl. Vooral die laatste, wat was er nou leuker dan als één of andere rare rode driepoot met een hoop swag cadeautjes te gaan zoeken met een hoop gekkigheid erin. Als je mazzel had kreeg je rocket boots en als je pech had schoot je in één vloeiende beweging de afgrond in.
Helaas heb ik beide consoles niet meer, maar ik neem genoegen met me Mini Super Nintendo, heb ik ten minste weer old skool Super Mario Kart.

Waar speel je nu het liefst op? Heb je nog genoeg tijd om te gamen nu er kindjes zijn?
Het liefst zou ik weer op de PC of laptop gamen, maar momenteel spendeer ik mijn game momenten achter de PlayStation 4. Dat doe ik samen met mijn man, ik heb lang weerstand geboden tegen een tweede console maar helaas de fun in het samen spelen won het. Helaas niet zoveel als dat ik zou willen, de kids putten mama behoorlijk uit. Mijn peuter die heeft even besloten niet meer te willen slapen in de middag en als ik de laptop open klap dan vind meneer het geweldig om te button bashen, dat recht is toch echt alleen voor mama, iets te duur speelgoed voor zo’n kleintje haha. Wie weet als de oudste naar school gaat en de kleinste naar de Peuterspeelzaal dan upgrade ik mijn PC wel weer om een kijkje te nemen.

Hoe sta jij er tegenover als je kids fanatiek gaan gamen zoals jou?
Daar heb ik helemaal geen moeite mee, ze mogen van mij gamen zolang ze hun school en huiswerk gewoon netjes blijven doen. Willen ze raiden, Co-ops, late night game sessies houden vind ik allemaal prima zolang het maar niet ten koste gaat van. Ook gaan ze op een gegeven moment werken om hun game tijd zelf te kunnen bekostigen. Ik ken het van mezelf, hoeveel geld ik spendeerde aan mijn spelletjes was niet te zuinig en pre kindertijd konden we dat nog.
Dus als ze ook maar half op mij lijken moet mijn man een tweede baan gaan zoeken. Niet te vergeten dat mijn man ook nog eens de reden is dat ik überhaupt game. Hmm bij nader in zien, ze zullen wel moeten gaan werken voor hun games, want met een gamer papa & gamer mama kan het bijna niet anders dat één van de twee ook een gamer zal worden.

Spelen ze nu al spelletjes?
We laten onze zoon wel eens een kijkje nemen op de PlayStation 4 en dan naar Overwatch, lekker kleurrijk en hij vindt alles wat ook maar op een kanon lijkt super leuk. Meestal speelt hij met papa op de Mini Super Nintendo en dan spelen ze Super Mario, Super Mario Kart of Donkey Kong.

Wat is je favoriete game ooit?
Dat is dan toch wel World of Warcraft.

Wat speel je nu?
Diablo 3, Overwatch, Battlefield 1 en Final Fantasy allemaal op de playstation 4.

Zou je een game voor Moederdag willen krijgen? Zoja welke?
Eigenlijk heb ik alles al wat ik leuk vind, ik zou dan eerder een leuke skin/sticker willen voor mijn PlayStation en controller.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.