Het is vandaag Moederdag!! Het laatste interview van deze week, maar er zijn zoveel gamende mama’s dat we eerst gewoon (wekelijks) doorgaan met deze rubriek! Vandaag zetten we Lisette met dochter Selina nog eens even extra in het zonnetje!

Fijne Moederdag allemaal!

Wie ben je?
Ik ben Lisette Kolkman-Kubbe, 33 jaar en kom uit Winterswijk.

Wat doe je?
Ik werk als algemeen bestuurslid bij een speeltuin. Ik doe hier de ledenadministratie en activiteiten met kinderen. Ik doe dit als vrijwilliger en heb geen betaald werk.

Wie is je kind?
Selina Kolkman ze is net op Koningsdag 4 jaar geworden.

Voordat er een kleine kwam, in hoeverre speelde je toen games? Hoeveel tijd ging er op aan gamen?
Ik speelde zeker wel een halve dag.Vaak overdag op een handconsole of Nintendo/Playstation en savonds op de pc World of warcraft .

Wat is je favoriete console van vroeger?
De Nintendo 8 bit NES. Ik heb mijn eigen NES met spellen wel weer terug. Ooit heb ik hem verkocht, maar later omgeruild voor mijn PlayStation 1 met spellen.

Waar speel je nu het liefste op?
Op mijn Nintendo 3DS.

Heb je nog (genoeg) tijd om te gamen nu je dochter er is?
Bijna niet meer. Nu is het vaker een bordspelletje met haar of op mijn gsm een spelletje. Nu ze naar de basisschool gaat wil ik weer meer tijd ook maken voor mijn hobby’s. Dus ook gamen.

Hoe sta jij er tegenover dat jouw kids fanatiek gaan gamen zoals jou?
Ze is nog erg jong, maar op de juiste leeftijd. Nu geniet ze nog iets meer van het buitenspelen. Denk als ze een jaar of 7/8 is dat dat misschien meer gaat komen. Al is ze al wel stuk sneller met alles, dan ik op die leeftijd. Met 6 jaar zal ook niet raar zijn. Ik zal het ook wel leuk vinden als ze mijn records verslaat.

Speelt ze nu al spelletjes?
Ja, ze vindt Pokemon of Mario wel leuk op de 3DS. Ze speelt nu nog iets meer op haar Vtech magibook en spelletjes op onze smartphones.

Wat is je favoriete game (ooit)?
Hele lastige vraag want ik hou van van alles. Alleen echt geen horrorgames daar ben ik niet van. Final Fantasy 8 heb ik dagen van genoten. Mario, Kirby en Pokemon ben ik ook gek op.

Wat speel je nu?
Nu op het moment nog weinig aan het gamen. Onze dochter heeft twee weken vakantie. Maar ik heb wel weer zin in professor Layton en Might & Magic: Clash of Heroes.

Zou je een game voor Moederdag willen krijgen? Zo ja welke?
Ja, dat zal dan de nieuwste professor Layton zijn, Layton’s Mystery Journey.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.