Japan. Het land van de reizende zon en welbekende sushi. Tevens staat Japan ook bekend om hun anime, manga, kimono’s en ontelbare games. Helaas ligt Japan niet om de hoek, maar gelukkig kunnen we wel de Japanse cultuur naar Nederland halen. Op zondag 20 mei staat Leiden in het teken van Japan.

Laatst vroeg iemand aan mij welk ver land ik heel graag zou willen bezoeken. Ik dacht aan: Canada, Australië of Hawaï. Hij antwoordde dat hij graag naar Japan zou willen. Dit zette mij aan het denken. Ik houd van games spelen en ik kijk wekelijks anime en dan heb ik het nog niet eens gehad over het interessante eten. Het lijkt mij een hele interessante cultuur om van dichtbij mee te maken, maar een reisje boeken naar Japan is erg duur en je bent veel reistijd kwijt. Een directe vlucht naar Tokyo doe je al snel 11 uren over. Kortom: een weekendje Japanse cultuur opsnuiven is veel te kort.

Gelukkig kwam ik dit evenement tegen: de Japanmarkt in Leiden. Voor de elfde keer wordt dit georganiseerd door Japanmuseum SieboldHuis. Er staan meer dan 75 verschillende marktkraampjes met breed assortiment van Japanse waren. Bonsai boompjes, kimono’s, eetstokjes, manga’s enzovoorts. Daarnaast zijn er voedselkraampjes met heerlijke sushi en wat minder bekend eten zoals takoyaki (Japanse hartige poffertjes met inktvis).

Het evenement is van 12.00 tot 17.00 uur in de Rapenburg en Groenhazengracht in Leiden. Om 12 uur vind de opening van de Japanmarkt plaats door Kris Schiermeier, directeur van Japanmusem SieboldHuis samen met de ambassadeur van Japan Hiroshi Inomata en locoburgemeester Marleen Damen. Tijdens het evenement kan je een tentoonstelling bezoeken in het SieboldHuis over ‘De gemaskerde krijger: Het strijdtoneel van de samurai’. Of een Japanse vechtdemonstratie bijwonen. Of bekijk de markt en Leiden vanaf het water met een rondvaartboot die tussen 13.00 tot 16.00 uur vaart. Tevens zijn er voor kinderen leuke activiteiten georganiseerd, zoals schminken.

Wil je een sfeerimpressie zien? Gelukkig heb ik een video gevonden op YouTube van 2017. Nu maar hopen dat het weer dit jaar ook zo mooi is.

Ik ben heel benieuwd naar dit evenement. Het lijkt me erg leuk om dit mee te maken, maar ook om een beter beeld te krijgen van de Japanse cultuur. Iik denk dat dit interessant is voor mij en voor anderen die twijfelen om een keer naar Japan te gaan, want de kans is zeer groot dat je mensen daar treft die al een keer naar Japan zijn geweest en graag hun ervaringen met jou willen delen.

Voor meer informatie, ga naar de website van SieboldHuis voor het programma en activiteiten tijdens de Japanmarkt.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.