Heroes Dutch Comic Con 2018 was een ervaring die ik niet had willen missen. Ik ben al naar een aantal cons geweest en deze is toch wel de grootste tot nu toe! Het is misschien raar om mee te beginnen maar er was één ding wat ik echt heel jammer vond en dat is dat ik geen weekend kaart had!

Ik kwam binnen in de hal en ik kon drie kanten op gaan, links, rechts of rechtdoor. Ik ging rechtsaf en kwam terecht op de striptekenafdeling. Daar zat hij dan, een van mijn favoriete striptekenaars, Kenny Rubenis van Dating for Geeks. Ik dacht erover na om een handtekening te scoren maar helaas moest ik mij aan mijn budget houden van mijzelf.

In deze wat kleinere hal waren ook een paar foodtrucks met heerlijke broodjes. Ook hier was er weer de keuze, links of rechtdoor, ik ging voor links. Ik kwam weer in een gigantische hal terecht. Ik hoorde dat er zo een drone race ging plaatsvinden,dat wilde ik wel graag zien dus ik ging zitten langs de kant en wachtte vol spanning af. Ik dacht ik film de racende drones en maak wat foto’s voor dit artikel. Dat was helaas niet mogelijk met mijn toestel, de drones vlogen rond de 80 kilometer per uur. Ik kon ze met geen mogelijkheid fotograferen of filmen. De drones hadden allemaal een geleurd lampje geïnstalleerd gekregen, zo konden we nog iets zien van de drones die voorbij vlogen. Ik ging een andere hal in en inmiddels wist ik niet meer waar ik was ondanks de kaart. Ik was in de hal met fotokraampjes,  Takeshiscastle en met de tattoo kraam van Studio44 in Zoetmeer. Ik heb zelf een aantal tattoo’s en ik heb plannen voor meer. Ik bekeek het werk van BradBull, ik kreeg een idee voor een tattoo en ik weet zeker dat hij de juiste man is voor die klus!


Ik liep daarna door de game hal. Het was natuurlijk gigantisch druk, alle competities waren al aan de gang en de meeste games waren ook bezet, ik ging door naar de merchandise afdeling en zou later nog wel een kijkje nemen! Deze gamer girl houd ook heel veel van loot, ik had geen wensen vandaag, maar wilde dolgraag zien wat er te krijgen was. Ik heb nog nooit zoveel kraampjes gezien! Ik was vooral verbaasd en onder de indruk van alle bord en kaartspellen die verkrijgbaar zijn. Ik speelde toen ik jonger was spelletjes met mijn ouders, maar Dragonball Z Monopoly, dat had ik nog nooit gezien of van gehoord. Mijn broertje heeft wel Zelda Monopoly maar ik dacht dat, dat iets speciaals was. Er ging een nieuwe wereld voor mij open, welke bordspellen kan je nog meer krijgen die game en/of geek gerelateerd zijn?

Na met veel plezier te zijn verdwaald in de merchandise hal kwam ik weer in de game hal. Weer heb ik de competitie inschrijving gemist. Ik had mij misschien iets beter moeten voorbereiden! Ik ben nog redelijk nieuw in de Con-wereld en kijk altijd mijn ogen uit! Ik kreeg nog wel het een en ander mee van de wedstrijden, de laatste wedstrijden waren te zien op het podium. Naar anderen kijken die gamen is niet mijn ding, op naar de spellen die ik wel kan spelen, gratis. Bij de stand van Gamerooms.nl, heb ik een tweetal games uitgeprobeerd: Ni no Kuni II en Far Cry 5. Ik kan niet wachten om Ni no Kuni II te kopen en een review erover te schrijven! En Far Cry 5 spelen was echt lachen, ik ben heel erg slecht in First Person Shooters. Ik heb het dan ook niet lang gespeeld.
Rond een uur of vier begon ik dan toch trek te krijgen in lunch, dus ik ging op zoek naar een foodtruck die een broodje verkocht. Bijna alle foodtrucks die ik spotte hadden hotdogs, daar ben ik geen fan van. Tijdens het eten keek ik naar de Cosplay muziek wedstrijd, met Lucky Luuk als een van de presentatoren. Zijn Cosplay en routine waren echt top! Na mijn overheerlijk broodje naar binnen te hebben gewerkt was het tijd om weer naar huis te gaan.

Ik heb genoten van Heroes Dutch Comic Con! Ik hoop jullie ook!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.