Op 6 en 7 januari was het zo ver, de eerste TomoFair van 2018. TomoFair is een Japanse markt met kraampjes, gaming, eten en workshops. TomoFair Amsterdam is een kleinschalige fair die populair is bij de Japan liefhebber. Wil je weten wat er op TomoFair te doen was?! Lees dan verder
Ik ging op zaterdag 6 januari naar TomoFair met mijn broertje, we waren er al vroeg en gingen als eerste de gameroom in. Mijn broertje dacht dat hij mij kon verslaan met Tekken 7. Natuurlijk heb ik hem keihard ingemaakt, de eind scoren was 3-1 voor mij.


Na een potje gamen heb ik de kraampjes verkend, ik ben altijd op zoek naar loot en ik heb gevonden wat ik zocht. Ik ga altijd vroeg naar Fairs en Cons omdat alle kraampjes dan nog goed gevuld en compleet zijn. Meer om uit te kiezen dus! Wat heb ik gescoord vraag je je natuurlijk af.


Deze Lucy Funko PoP heb ik gescoord voor mijn broertje

Wat een groot verschil is tussen TomoFair en Comic Con is het genre. Tomo Fair is gefocust op Japan en Comic Con op strips. Bij Tomo Fair zie je veel schattig dingen, aangezien in Japan de kawaii cultuur heerst.

Hierdoor zijn er ook vele dames die in mooie kostuums komen en niet per se in Cosplay.

Natuurlijk zijn er ook genoeg Cosplayers te vinden en niet alleen als een anime karakter maar ook als karakters uit videogames

Hoewel TomoFair gericht is op Japan heb je ook de standaard kraampjes die je terug kan vinden op Comic Con en dergelijke.

Wat ik altijd geweldig vindt zijn de Pokémon items, ik krijg een nostalgisch gevoel ervan. Pokémon items zijn er altijd in overdaad.

Ik houd van lekker eten en bij TomoFair kun je altijd kiezen uit allerlei soorten eten bij verschillende kraampjes. Wat je ook kan kiezen zijn de lekkerste Japanse snacks en drankjes bij het speciale snack kraampje. Wat echt super leuk is, is dat de Krokodillenchips in Shin Chan gegeten worden door Shin Chan.


Als ik je hebt kunnen enthousiasmeren over TomoFair Amsterdam, op 24 februari is Tomo Fair er in Rotterdam.

Bestel je ticket nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.