Op 17 januari was er een update voor Instagram waardoor er aanzienlijk grote veranderingen naar het platform zijn gekomen. Zo kun je zien wanneer je vrienden en volgers voor het laatst actief waren op de app, wat natuurlijk heel vervelend is als je een privéleven wilt houden. Je kunt het ook uitzetten in de settings, maar dat heeft weer nare gevolgen.

Je zet het uit door in de instellingen van Instagram te gaan en de status activity-meldingen uit te schakelen. Je kunt daarmee echter ook niet meer de statussen van anderen zien, wat op zich logisch is en precies is overgenomen uit bijvoorbeeld Whatsapp. Het is een optie waar ik in ieder geval heel blij mee ben.

Om eerlijk te zijn ben ik blij dat het zo werkt als het werkt. Mensen kunnen me er niet op aanspreken als ik een berichtje heb gelezen, maar er niet op antwoord. Ik ben nieuwsgierig en word nerveus van die meldingen in mijn scherm, dus ik doe heel vaak Whatsappschermpjes even snel open en dan weer dicht, om er vervolgens later op terug te komen.

Bovendien wil ik helemaal niet weten wanneer mijn vrienden voor het laatst op Whatsapp zaten. Ik voel die behoefte ze te controleren niet, en als ik iemand leuk vind, dan wil ik al helemaal niet dat ik me druk ga maken over blauwe vinkjes en het al dan niet krijgen van een reactie. Ik houd wel van die onwetendheid, want uiteindelijk word je daar volgens mij een stuk gelukkiger van dan wanneer je je steeds druk maakt wanneer iemand wat doet.

Dat geldt voor Whatsapp, dat geldt voor Instagram en dat geldt voor Facebook. Ik ben dus dik tevreden met die nieuwe mogelijkheid van Instagram om het uit te zetten, al had het er van mij ten eerste al niet in gehoeven.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.