Human Fall Flat is een excentrieke puzzel game voor de PC, MAC, PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo Switch.

Je speelt een mannetje, Bob een bouwer, die, volgens mij, een aantal botten in zijn lichaam mist, want hij loopt niet helemaal soepel. Dit is expres gedaan en op zich ook wel logisch aangezien hij constant ter pletter valt. Het maakt de besturing wel wat lastiger, omdat hij niet helemaal netjes recht loopt, niet lekker springt en je daarom af en toe net mis loopt. De game zelf heeft als doel om steeds aan het einde van een level te komen, kom je aan het einde dan val je weer ter pletter in een nieuw level. Er is niet echt een tutorial, het is een beetje zelf uitvogelen hoe het werkt. Zou je nou echt vast zitten in een level, dan ligt er meestal een soort afstandbediening, als je daar op klikt dan komt er een tekst of een filmpje tevoorschijn met een tip hoe je het level op kan lossen. Het leuke is dat een level niet altijd perse maar één oplossing heeft en andere oplossingen ook gewoon geaccepteerd worden.

Je begint met een helemaal witte Bob, maar je kan hem een andere outfit geven en dus wat kleur in het leven brengen. Je moet het eigenlijk zo zien dat Bob aan het dromen is en dan vast komt te zitten, dus moet je in de droom de puzzel oplossen. Heb je dat gedaan dan komt hij in een freefall, die je voelt als je net in slaap valt, om weer in de volgende puzzel terecht te komen. De puzzels zijn dus een bizarre weergave van wat hij in het dagelijks leven tegenkomt. Wat blijkbaar veel deuren, treinen en bouwplaatsen zijn. Je kunt dingen verslepen of duwen, jezelf omhoog trekken en zo te klimmen, dingen kapot maken, sjouwen en heel irritant bewegen.

De puzzels zelf zijn vrij afwisselend en niet allemaal meteen duidelijk, dus je hebt wel wat zoeken en nadenken nodig om ze op te lossen. Ik heb af en toe wel een tijdje rondgelopen, kijkend hoe ik het moest hebben, maar kwam er elke keer ook vrij snel wel uit. Dit maakt het op zich leuk, er zit wel uitdaging in, maar het is niet onmogelijk. Wat ik wel moet toegeven dat aan het einde van een aantal uren spelen ik vrij geïrriteerd en gefrustreerd was met hoe het mannetje zich beweegt in zijn droomwereld. Ik kon er op een gegeven moment niet meer tegen en kreeg een beetje haat, terwijl ik aan het begin het echt een super leuk spel vond. Hij beweegt zo ongelooflijk labiel dat het soms gewoon te hard werken is om even rond te lopen of van het ene platform naar het andere te springen.

Amber haar oordeel:
Uiteindelijk heb ik dus mixed feelings over deze game. Ik vind Human Fall Flat zelf op zich leuk, de puzzels zijn leuk en uitdagend genoeg, maar ik kan het niet uren spelen, want dan irriteer ik mij gewoon te erg aan de traagheid en rare manier hoe Bob zich beweegt. Het zou zoveel leuker zijn als hij zich iets normaler zou bewegen en dat zou echt niet perse iets wegnemen van de puzzels. Op zich is dat het enige minpunt voor mij, maar aangezien je er elke seconde dat je het speelt ermee te maken hebt scoort de game toch een stuk lager dan ik van tevoren verwacht had. Je kunt het wel als co-op spelen, maar dan had je in eerste instantie twee Switches nodig. Er is nu een update geweest waardoor je ook split screen co-op kan spelen op de Switch en ik denk dat dit ook wel laat zien dat je het spel eigenlijk met zijn tweeën moet spelen. Alleen is het spel niet zoveel aan, maar samen is het heel erg grappig.

+ Leuke puzzels
+ Ziet er leuk uit
+ Origineel
– Bob, LOOP NORMAAL ALSJEBLIEFT

 

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.