Pokken Tournament DX is de grote broer van Pokken Tournament oorspronkelijk uitgebracht voor de Wii U. Het bevat niet alleen alle content van zijn voorganger, maar ook van de arcadeversie. Daarnaast zijn er natuurlijk ook wat nieuwigheden toegevoegd.

Pokken Tournamen DX is een Pokemon vechtspel voor de Nintendo Switch. Samen met jouw favoriete Pokemon ga jij de strijd aan. Versla alle trainers in de league of, als je het aan durft, strijd online tegen andere trainers.

Gameplay
De uitdaging van deze game zit hem in de gevechten zelf, want ondanks dat button bashing altijd een optie is, is het natuurlijk leuker om te weten wat je doet. Daarom is het belangrijk om op te letten op wat voor type vechter jouw Pokemon is (standard, speed, power en technical) en hoe alle knoppen combinaties werken. Je kan natuurlijk simpelweg schoppen en slaan, maar je kan ook combo’s maken en een synergy burst uitvoeren om zo de vloer aan te vegen met je tegenstander. Een synergy burst zorgt ervoor dat jouw Pokemon’s stats verbeteren, er meer move effects zijn en je toegang hebt tot een burst attack. Daarnaast zullen sommige Pokemon veranderen in hun mega evolutie. Wat er ontzettend cool uitziet.

Ook zijn er ook nog twee andere Pokemon die jou bijstaan in je gevecht, jouw support Pokemon. Ze zijn onderverdeeld in de types attack, disrupt en enchance. Je kan voor een specifiek duo kiezen. Echter je kan het spel ook voor je laten kiezen. Ik raad dit zeker aan want zo ben ik namelijk mijn huidige favoriete support team gekomen. Reshiram en Cresselia. Na elk gevecht doet jouw partner Pokemon meer ervaring op. Wanneer hij dan een level omhoog gaat krijg jij een skill point. Deze kan je gebruiken om je attack, defense, synergy of strategy te verbeteren. Hiermee creëer je jouw eigen speelstijl. Het is belangrijk dat je alle gevechten aan gaat in dit spel want zo speel je items vrij. Zo krijg je bijvoorbeeld meer customize opties voor jouw avatar zoals: kleding, achtergrond, titels en nog heel veel meer.

Verhaallijn

Om eerlijk te zijn dacht ik eerst dat er geen verhaallijn zat in deze game. Ik dacht dat je moest vechten ‘to be the best like no one ever was’, maar er is stiekem meer. Nadat ik de league had verslagen en een Rank C trainer werd gebeurde er iets raars. Een zwarte Mewtwo verscheen met een mysterieuze trainer. Hier moest ik tegen vechten en natuurlijk werd ik flink ingemaakt. Echter er werd gesuggereerd dat ik hem vaker tegen zal komen. Ik ben benieuwd. Nu maar hopen dat ik de volgende keer wel win.

Nieuwigheden
Aangezien Pokken Tournament DX een remake is van Pokken Tournament wil je natuurlijk vooral weten wat de verbeteringen zijn. Hieronder een kleine lijst met de laatste updates:

  • Bevat alle content uit zowel de arcadeversie van Pokken Tournament en Pokken Tournament voor de Wii-U.
  • Nieuwe Pokemon mengen zich in de strijd. Dit zijn Croagunk, Scizor, Empoleon, Darkrai en Decidueye.
  • Lokale multiplayer met een gedeeld of enkel scherm.
  • Je kan ook vechten tegen een andere speler met zijn eigen switch via Wireless Battle.
  • Team Battle in de vorm van 3 vs 3.
  • Groupmatch
  • Natuurlijk zijn er ook nieuwe support Pokemon toegevoegd namelijk: Litten en Popplio.

Mijn oordeel
Ik heb vechtspellen altijd leuk gevonden en dit is geen uitzondering. Ik vind het geweldig om met mijn Pokemon (Gengar) de strijd aan te gaan en mijn tegenstander  af te maken. Het is leuk om te zien wat je dan allemaal vrijspeelt. Ook zijn de daily challenges erg leuk om te doen. Al met al biedt het vrij weinig nieuws vergeleken met Pokken Tournament, maar is het nog steeds een leuke toevoeging aan mijn verzameling.

+ Het blijft een leuk vechtspel.

+ daily challenges

-Niet erg vernieuwend

Aan te raden voor: Fans van vechtspellen die stiekem ook Pokemon leuk vinden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.