Naast de dames van de redactie zijn wij ook nieuwsgierig naar de Top 5 favoriete games ooit van jullie! Zo heb ik hier de Top 5 van Yvonne. Ook benieuwd naar haat Top 5 Lees vooral verder!

Met mijn 33 lentes jong ga ik nogal ver terug met gamen. Toen ik op de basisschool zat kwam ik in aanraking met gamen. Het waren toen nog computers waar van die giga grote floppy’s in moesten. Inmiddels zijn we ruim 20 jaar verder en ik game nog steeds. Ik werd gevraagd om mijn top 5 games met jullie te delen.

Oh my, wat een moeilijke keuze. Mijn nummer 1, ja die kan ik je zo noemen. Maar welke games ik nou echt in mijn top 5 moet zetten vind ik best lastig. Er zijn zoveel goede games die ik gespeeld heb door de jaren heen. Mijn eerste online game was Counter-Strike, maar of die in mijn lijstje staat…

Op nummer 5: Super Mario
Ze hebben me niet gezegd dat ik helemaal moest opsplitsen. Super Mario speelde ik vroeger al op de NES en de SNES, en nu op de SNES-mini en 3DS. Het blijft een van mijn favoriete games die je gewoon even makkelijk snel kunt spelen!

Op nummer 4: Counter Strike
Ja, daarmee ga ik natuurlijk way back. Het was mijn eerste shooter, de game waar ik veel aan te danken heb. Ik heb onwijs leuke mensen in mijn leven gekregen hierdoor, vriendschappen een relatie. Wat ik leuk vond aan de game? Het samenspelen in een team. Goed in schieten was ik niet maar ik was tactisch goed, ik had snel door hoe de tegenstander werkte en kon daardoor het team aansturen wat te doen. Soms met prachtige overwinningen. Uiteindelijk kwamen we zelfs in Parijs voor de wereldkampioenschappen Female-Gaming (zie foto). Zeg nou zelf dat is toch supergaaf om mee te maken?

Op nummer 3: De Sims
De Sims blijven wel een rode draad door mijn leven, een game die ik zo nu en dan speel. Het blijf leuk huizen bouwen en een heel leven. Het grappigste aan de Sims vind ik hoe je Sims compleet het hoofd op hol kan laten slaan. Vooral de crush, is het jou weleens gelukt om binnen in uur te spelen je Sim al samen te laten wonen? Dat is een van mijn missies, don’t ask why!

Op nummer 2: Overwatch
Ik blijf het samen spelen leuk vinden, met oude game-bekenden speel ik af en toe een potje. Overwatch is ook een game die goed te combineren is met mama zijn. Eventjes een paar potjes als de kids de deur uit zijn of als ze in bed liggen. Je kunt er natuurlijk helemaal in op gaan maar het parttime spelen maakt het voor mij leuk. Daarnaast vind ik de game gewoon prachtig gemaakt en vind ik de gameplay erg leuk. De verschillende personages en mappen. En de extra’s die je kunt toepassen tijdens het spelen.

En dan op nummer 1: World of Warcraft
De game waaraan ik verslaafd raakte, de game waar ik mijn man heb leren kennen. De game waar ik vele uren van mijn leven in het gestoken. Gelukkig ben ik van mijn verslaving af. Ik speel de game parttime en dan ook echt parttime. Soms vind ik het jammer dat Blizzard niet op een prepaid kaart aftikt wanneer en hoe lang je speelt. Ik heb periodes dat ik wat vaker speel en andere momenten veel te weinig. Maar de game blijft mijn all time favorite. Hij is prachtig gemaakt en heel uitgebreid. De gameplay is super. Het sociale stukje vond ik vroeger wel leuk, tegenwoordig speel ik meer voor mezelf en lekker alleen. Wat ik nog altijd het leukste vind is levelen. In de gebieden rondlopen waar je je 12 jaar geleden startte. Ik speel de game al redelijk vanaf het begin, inmiddels 12 jaar. En ik hoef van mezelf ook niet te stoppen. Speel je ook? Het mag van mij wel weer wat gezelliger in game. Dus wil je me opzoeken? Dit is mijn Battlenet account: Witchy#21250

Natuurlijk is een top 5 veel te weinig en heb ik nog wel wat meer games die ik speel, de games die het voor mij niet gehaald hebben maar die ik zeker wel leuk vind: Diablo, Starcraft, League of Legends, Donkey Kong, Puyo Fever Tetris Party, Little Big Planet, Call of Duty en dan zijn er vast nog wel meer!

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.