Heb jij al kennis gemaakt met de DC Super Hero Girls sets van LEGO? Er zijn diverse sets op de markt gebracht gericht op meiden die blijkbaar kennis moeten maken met de wereld van de superhelden en hun wel en wee op de Super Hero High (school).

LEGO, Games en Super Hero Girls, sure why not?! Als je dit bij elkaar in een mix gooit kan er een hoop leuks gebeuren en dat is ook zo met de LEGO sets die dit jaar zijn uitgebracht.

Er zijn diverse superhelden sets van LEGO die al tijden (als het geen jaren is) op de markt zijn. Naast dat LEGO veelal word gezien als jongensspeelgoed is hier met de komst van de LEGO Friends ook al verandering in gebracht. Toen ik jonger was had je alleen ‘gewone’ LEGO waar ik mij ook prima mee wist te vermaken. Nu er LEGO Friends is, moet ik toegeven dat dit ook wel erg leuk is, lekker zoet en wel meer meisjes-achtig. Hoewel jongens hier natuurlijk ook gewoon mee kunnen spelen, geeft de roze kleur al gauw een ‘ieuw voor meisjes’ gedachte.

Het helpt ook niet dat de LEGO Friends zich vooral richten op het verzorgen en vertroetelen van hun dierenvriendjes en het hoge cupcake gehalte. Toch kan je er allerlei kanten mee op hoewel het combineren van gewone LEGO en LEGO Friends enig verschil in hoogte van de poppetjes met zich meebrengt. De LEGO Friends zijn namelijk iets groter dan de reguliere gele poppetjes die we kennen.

In 2015 zijn de DC Super Hero Girls op de markt gekomen middels poppen, comics, tv commercials en meer. DC comics en Warner Bros zijn gaan samenwerken om de meiden tussen de 6 en 12 jaar kennis te laten met de wereld van comics en superhelden. Zo zijn er een divers aantal personages die voor de serie zijn uitgekozen en zich focussen op hun leventje op de ‘Super Hero High’! Op deze High School zitten de zogenaamde ‘good guys’ en de ‘bad guys’ lekker door elkaar en zullen zij in de loop van hun leven een pad gaan kiezen, goed of slecht..

In 2017, dit jaar dus, zijn er verschillende LEGO Super Hero Girls-sets op de markt gebracht waarvan ik onlangs een tweetal heb aangeschaft. Mijn unpacking en het bouwen van deze creaties deel ik binnenkort met jullie! De sets die tot nu toe op de markt zijn, zijn onder andere te vinden bij Bol.com. (TIP: Met een beetje Google speurwerk zijn ze wellicht op andere plaatsen goedkoper te koop).


LEGO 41230 – Batgirl Batjet Chase


LEGO 41231 – Harley Quinn’s Cafe Rescue


LEGO 41232 – Super Hero High School


LEGO 41233 – Lashina Tank


LEGO 41234 – Bumblebee Helicopter


LEGO 41235 – Wonder Woman Dorm Room


LEGO 41236 – Harley Quinn Dorm Room


LEGO 41237 – Bat Girls Secret Bunker


LEGO LEGO 41238 – Lena Luthor Kryptomite fabriek


LEGO LEGO 41239 – Eclipso Dark Palace

Dit artikel bevat affiliate-links, waarbij wij met een verkoop een kleine commissie krijgen op het aangeschafte product. Hier merk jij als consument niets van!

Bewaren

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.