Vrijdag 30 juni was het zo ver, de 8ste editie van het INDI game festival; *INDIGO 2017* En dit keer in een aparte locatie. De voormalige gevangenis ‘De Lik’ in Utrecht. Gesloten als gevangenis in 2014 en nu gebruikt voor verschillende evenementen. Ik vond het echt awesome dat ik hier heen mocht en was erg benieuwd naar het festival en de venue. Time to go in for a game lockdown!

                 

Bij binnenkomst kregen ik een plattegrond, stemlijst en een festival boekje met alle games die aanwezig waren om te spelen. Games all day long! Wat een rot leven zeg.. Als eerste kwam ik aan in de voormalige gymzaal. Vele waren nog bezig met het opzetten en opstarten van hun demo’s maar ik kon wel gelijk met de horror Virtual Reality (VR) game ENJOY THE LITTLE THINGS beginnen. Deze game is te vergelijken met een escape room. Erg vermakelijk maar helaas werkte de tracking niet goed mee. De Wachtrijen voor de games begonnen al snel langer te worden in de zaal dus ging ik verder kijken.

Ik kwam door een gang in de ”kerk” terecht, een grote ruimte waar de catering zich bevond. Ik heb geen opmerkingen over het personeel maar ik vond drinken best duur en eten snacks, tosti of een worst wel matig. Had er meer van verwacht om eerlijk te zijn. In de ”kerk” heb ik kennis gemaakt met het spel EINAR en een gratis stressbal van GAMEPOINT. Nou ja.. ik had er twee gekregen, met mijn enthousiasme en soms chaotische gedrag was ik de eerste bal kwijt geraakt in een van de cellen.

     
*selfie!

Het was wel een hele gave ervaring om in de cellen te zijn en te gamen. Het werd wel wat benauwd in de cellen aangezien het een mooie zonnige dag was, maar je kon heerlijk even naar de buiten plaats om af te koelen en even frisse lucht te in te ademen. Gedurende dag heb ik rond de 9 games gespeeld van de 42. Liefste deed ik games met de VR bril of horrors. Maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak. Ik zal mijn top 5 games maken met meer info over de games. En ja, ik heb gestemd, mijn nummer 1 stond alleen niet op het stemlijst. Dan maar even een vierkantje creëren en de naam erbij zetten.

Het INDIGO Festival zelf is zeker weer voor herhaling vatbaar en ook aan te raden om heen te gaan. Ik heb me toch vanaf opening tot rond 8 uur s’avonds continu vermaakt. Niet alleen door de games maar ook de gezelschap van de mensen die aanwezig waren. Ook heel interessant om echt te kunnen vragen hoe een spel tot stand is gekomen en wie wat heeft gedaan. Ik was niet zo zeer bekend met Indi games maar ik zie erg veel potentie dat ik ook meer INDI ga toelaten in me game collecties. In mijn top 5 laat ik weten welke mijn nummer 1 is. En als het volgend jaar weer komt in deze venue, ja dit zal niet snel uit iemand zijn mond komen…. Maar dan laat ik me weer met liefde ”opsluiten” in de gevangenis De LIK!

                                 

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.