Heb je te veel vrije tijd? Heb je aanstaande weekend niks te doen? Of heb je zin om live streams te kijken terwijl je aan het gamen bent? Goed nieuws! Dit weekend start de zomereditie van Games Done Quick 2017. Diverse spelers spelen zo snel mogelijk games om geld op te halen voor het goede doel. Wil je de live stream zien en benieuwd welke spellen eraan bod komen in deze editie? Lees snel maar mee.

Van 2 tot 9 juli vindt de Games Done Quick weer plaatst. Deze organisatie is sinds 2015 bezig om geld op te halen voor goede doelen. Hun eerste goede doel was CARE (een hulporganisatie die zich  wereldwijd inzet om levens te redden, tegen armoede en strijden voor sociale rechtvaardigheid) waarmee ze ruim 10 duizend dollar ophaalde. De daaropvolgende edities haalde ze geld op voor Prevent Cancer Foundation (onderzoek naar vroegtijdig en voorkomen van kanker) en Doctors Without Borders (in NL: Artsen zonder Grenzen). Hun laatste evenement (de wintereditie 8-15 januari 2017) haalde ze een recordbedrag op van ruim 2,2 miljoen dollar (bijna 2 miljoen euro). En dit jaar houdt de organisatie zijn marathon gamen in het Minneapolis Marriott City Center in Minneapolis, Minnesota (USA). Het opgehaalde geld zal deze editie gaan naar Doctors Without Borders.

Wat moeten de spelers doen? Ze moeten hun favoriete game zo snel mogelijk uitspelen in een vastgestelde (wel haalbare) tijd. Natuurlijk zijn er wel regels aan verbonden, maar die zijn al van tevoren doorgegeven aan de organisatie. Zo kan bijvoorbeeld een speler 100% de game uitspelen of mag hij maar maximaal 10% van de items unlocken of gebruiken in het spel. Maar hè, dit zijn wel de topspelers die vaak het spel spelen. Ze kennen het spel door en door.
Maar het publiek kan ook bepalen. De organisatie kan vragen welk nickname de volgende speler moet gebruiken voor zijn hoofdpersonage, welk verhaallijn hij moet spelen of welk einde hij moet kiezen. De kijkers kunnen dit bepalen door geld te storten. Alles om het goede doel te steunen.

Dit evenement wordt live gestreamd en te zien op de homepage van de Games Done Quick website en Twitch account. Dit evenement start vanaf 2 juli en eindigt op 9 juli. Spellen als NieR: Automata, Dishonored 2, Banjo-Kazooie en The Legend of Zelda zullen daar gespeeld worden. Bekijk hier de gameplanning en wie weet wordt jouw favoriete game gespeeld.

Kan je niet wachten? Op de Games Done Quick YouTube-account zie je alle gespeelde games van de afgelopen edities. Geloof me maar: het is altijd leuk om terug te kijken. In de video hieronder zie je drie spelers tegen elkaar spelen in een speedrun van Super Mario 64. De tijd die ze spelen is 1:44:18. Dat is behóórlijk snel. De run start vanaf 13:40.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.