Het spelen van een potje poker wordt nog altijd gezien als een mannenbolwerk. Hier is eigenlijk geen enkele reden voor, want poker is een spel dat net zo goed door vrouwen gespeeld kan worden. Je zit aan een tafel met je medespelers, en je maakt strategische beslissingen over je kaarten. Er komt geen fysieke inspanning bij kijken, alleen mentale. En een slimme policy bedenken, een pokerface hebben en je medespelers op het verkeerde been zetten, dat kunnen vrouwen net zo goed als mannen. Bij de grote pokertoernooien wordt vaak om veel geld gespeeld dus daar kan iedereen zijn voordeel mee doen.

Hoe pak je het aan?
Poker is echt een strategisch kaartspel, je kent het misschien ook als 21-en. De regels zijn niet moeilijk, de combinaties van de kaarten vertegenwoordigen een bepaalde positie en de beste combinatie (de beste hand) van het potje wint. Dat kan elke keer iets anders zijn.
Als je de basis regels onder de knie hebt, kun je je wagen aan het meest populaire pokerspel: “Texas Hold’em”. Je kunt ook online poker spelen, al dan niet met medespelers. Een spel als Carribean Stud Poker is populair omdat je bij dit spel tegen de dealer speelt. Er zijn ook kampioenschappen in online poker en professioneel pokerspeelster Jennifer Leigh uit Delaware heeft deze vaak gewonnen.

Poker 2

Wie zijn de topspeelsters in poker?
Als je je in poker wilt verdiepen, dan moet Vanessa Selbst je nieuwe rolmodel zijn. Zij is een vrouw van 32 jaar uit New York en ze heeft in totaal 9.55 miljoen dollar verdiend met poker. De nummer 2 op de wereld ranglijst is Kathy Liebert uit Nashville Tennessee. Zij is 48 jaar (poker kan op alle leeftijden) en haar totale winst bedraagt 5,9 miljoen dollar. De nummer 3 op de lijst is een professioneel pokerspeelster met de naam Annie Duke. Haar totale verdiensten zijn 4,2 miljoen dollar. Dat is duidelijk minder dan de nummer 1 en 2 maar de meesten van ons werken gewoon hard elke dag en komen daar nooit aan.

#TBT #WorldSeriesofPoker 2016. Can’t wait for it to start! It’s always a great way to spend the summer! ♠️♦️♣️❤️

A post shared by Jennifer Tilly (@jennifertilly) on May 18, 2017 at 2:14pm PDT

Beroemde vrouwen die pokeren
Onder de poker-enthousiastelingen zijn diverse beroemde mensen, dat zijn sporters zoals Michael Phelps maar ook acteurs zoals Matt Damon, Ben Affleck en Tobey Maguire. Er zijn ook vrouwelijke beroemdheden die graag pokeren. Jennifer Tilly is de meest bekende pokerspeelster, je kent haar misschien uit de film Liar Liar met Jim Carrey. Maar ook Laura Prepon is goed in pokeren. Haar ken je vast van de tv-serie “That 70s show” en ook uit “Orange is the new black“.

En natuurlijk onze eigen Fatima Moreira de Melo! Ze heeft al meerdere medailles gewonnen met hockey en na haar sportcarrière gooit ze hoge ogen met pokeren. Zij vindt pokeren een logische stap na haar sportcarrière want ook daarbij wil je winnen en moet je mentaal sterk zijn. Het is niet voor niets dat veel sporters zich aangetrokken voelen om competitief poker te spelen.

Niks staat je in de weg om ook goed te worden in pokeren. Er zijn ook poker workshops, onder andere bij Fatima Moreira de Melo zelf kun je een workshop volgen, voor zowel mannen als vrouwen. Volgens haar zijn vrouwen vaak veel te voorzichtig. We kunnen best een voorbeeld nemen aan de bravoure van de mannen. Met een portie lef kan elke vrouw een goede pokerspeelster worden.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.