Eindelijk was gisteren Nintendo aan de beurt op de E3. En hier heb ik het meest naar uitgekeken omdat ik echt een Nintendo-liefhebber ben, al zeg ik het zelf. Net als iedereen had ik al zo mijn verwachtingen. Maar na de Treehouse-persconferentie van gisteravond ben ik alleen maar enthousiaster geworden. Wil je weten wat Nintendo allemaal heeft laten zien? Lees maar snel mee!

Voordat ik begin met de samenvatting, vertel ik alvast dat Nintendo dit jaar de focus op Nintendo Switch heeft gelegd. Dit nieuwe console kwam begin dit jaar uit. Niet getreurd. Er zijn ook een aantal Nintendo 3DS games aangekondigd. Maar nu terug naar de Nintendo Switch. Naast bekende games zoals Splatoon 2 en ARMS (die ook speelbaar zijn voor het publiek op de E3) zijn de volgende (bijzondere) games aangekondigd.

Xenoblade Chronicles 2
Een nieuw Xenoblade Chronicles avontuur voor op de Nintendo Switch. Met dit keer is de personage op zoek naar de wereld Elysium. De grafische stijl is wel veranderd ten opzichte van de vorige versies die op de Nintendo Wii en 3DS zijn verschenen. Maar nog steeds ziet de gameplay er goed uit. Naar verwachting zal dit spel eind 2017 verschijnen.

Kirby (voorlopige titel)
Dit roze balletje verschijnt in 2018 voor de Nintendo Switch. Nintendo liet zien dat de nieuwe Kirby-game tot wel 4 spelers in hetzelfde level gespeeld kan worden. Vijanden kunnen opgezogen worden waarbij ze in het team van Kirby terecht komen en gebruikt kunnen worden in het level. Elk wezentje heeft een speciale kracht die Kirby kan overnemen.

Yoshi (voorlopige titel)
Ook een van mijn favoriete Nintendo-personages krijgt een eigen game op de Nintendo Switch: Yoshi! Het lijkt op Yoshi’s Woolly World (Nintendo Wii U). Maar in plaats van wol lijken de levels gemaakt zijn van karton. Dit spel komt ergens in 2018 uit.

Fire Emblem Warriors
De game waar het allemaal omdraait: vriendschap en de wereld redden van ondergang. In dit verhaallijn roepen de broer en zus de hulp in van Marth (hoofdpersonage) en de anderen om in hun wereld die aan de rand van de afgrond staat te redden. Een fijne RPG-spel die in het najaar van 2017 op de Nintendo Switch en Nintendo 3DS uitkomt.

Rocket League
De populaire game Rocket League komt naar de Nintendo Switch toe en zal eind 2017 verschijnen. Spelers moeten een gigantische bal met bestuurbare auto’s in het doel van de tegenstander krijgen. Een mix van voetbal en racen.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle
Ubisoft heeft eerder op de E3 dit game al laten zien in de persconferentie, maar de geruchten zijn ieder geval waar. Een strategische RPG-spel waarbij Mario en zijn team met behulp van Rabbids de kwaadaardige Rabbids moeten verslaan. In een beurt kan de speler een beperkt afstand afleggen om dekking te zoeken, aanvallen op tegenstanders of eventueel obstakels wegschieten. Dit spel komt op 29 augustus uit voor de Nintendo Switch.

Super Mario Odyssey
De game waar iedereen wel op heeft gewacht. Ik tenminste wel. In dit spel moet Mario opnieuw Peach uit de klauwen van Bowser redden. Hierbij krijgt hij hulp van ‘Cappy’. Een pet met ogen. Met deze pet kan hij naar vijanden gooien en eventueel zelfs overnemen, zoals in de trailer te zien een T-Rex. Dit spel ziet grafische erg goed uit en geeft de speler vrijheid om in speelbare levels rond te lopen en eventueel verborgen geheimen te zoeken. Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober op de Nintendo Switch.

Legend of Zelda: Breath of the Wild – Expansion Pass
Nintendo kondigt nog een extra uitbreiding aan voor Legend of Zelda: Breath of the Wild. De eerste verschijnt in deze zomer en de tweede ‘Champion’s Ballad’ komt in het najaar. In de tweede uitbreiding draait het om de vier Champions die in het spel voorkomen. Daarnaast kondigt Nintendo aan dat er van deze vier kampioenen Amiibo’s verschijnen die te gebruiken zijn in het spel.

Metroid 4 en Metroid: Samus Returns
Metroid liefhebbers kunnen hun hart ophalen binnenkort. Tijdens de persconferentie kondigt Nintendo een Metroid 4 aan voor de Nintendo Switch. En tevens brengt het bedrijf de GameBoy-game Metroid 2: Return of Samus nieuw leven in die op 15 september voor de Nintendo 3DS uitkomt. Dit is een remake van de 2D-game met nu 3D-graphics. Ook komt er een Metroid Amiibo beschikbaar.

Extra nieuws…
The Pokémon Company kondigde al eerder aan dat Pokkén Tournament DX naar de Nintendo Switch komt, die al eerder op de Nintendo Wii U is verschenen. Dit is ook een van de beschikbare games dat bezoekers op de E3 kunnen spelen. Daarnaast vertelde het hoofd van het bedrijf dat er een Pokémon RPG-spel in de maak is voor de Nintendo Switch. Helaas is er nog geen verdere informatie bekend.

Tevens brengt Nintendo een remake van Mario & Luigi: Superstar Sage uit die op 6 oktober voor de Nintendo 3DS verschijnt. Inclusief een nieuwe game Bowser’s Minions.

 

Bewaren

Written by

Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.