In 1992 verscheen de Super Nintendo Entertainment System. Veel van de games die hierop uitkwamen behoren in lijsten met de beste games aller tijden. Ik denk dat de meeste van jullie deze klassiekers wel kennen, denk hierbij aan Super Mario World, The Legend of Zelda, Super Mario Kart en Super Metroid. Nintendo heeft aangekondigd om op 29 september de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System uit te brengen wat een nieuwe en kleinere vorm krijgt ten opzichte van de Super Nintendo Entertainment System.

De Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System zal worden geleverd met 21 klassieke games, een HDMI-kabel, USB-oplaadkabel, een tweede NES classic Controller en een nooit eerder vertoonde toonde game namelijk Star Fox 2. Star Fox 2 is het vervolg op Star Fox maar werd destijds nooit uitgegeven. Andere spellen die op de console staan zijn: Kirby™ Super Star, Mega Man® X, Super Mario World™, Yoshi’s Island™, Super Castlevania IV ™, Contra III: The Alien Wars en nog een heleboel meer.

De 21 games worden allemaal als echte klassiekers beschouwd en een aantal van deze games zijn RPG’s die tientallen uren speeltijd bevatten.

· Contra III: The Alien Wars
· Donkey Kong Country™
· EarthBound™
· Final Fantasy III
· F-ZERO™
· Kirby™ Super Star
· Kirby’s Dream Course™
· The Legend of Zelda™: A Link to the Past™
· Mega Man® X
· Secret of Mana
· Star Fox™
· Star Fox™ 2
· Street Fighter® II Turbo: Hyper Fighting
· Super Castlevania IV ™
· Super Ghouls ’n Ghosts®
· Super Mario Kart™
· Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars™
· Super Mario World™
· Super Metroid™
· Super Punch-Out!!™
· Yoshi’s Island™

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.