De wereld van de fantasie MMORPG-game Runescape zal binnenkort een stukje groter worden dankzij de Runescape Menaphos-uitbreiding. Menaphos: The Golden City is een van de eerste grote uitbreidingen van dit online game. Eindelijk kunnen spelers de stad zien en lopen waarvan de poorten al ruim 12 jaar zichtbaar waren in de game, maar nooit open gingen. Maar deze zomer is het eindelijk zover voor members.

Op 5 juni 2017 zal de poorten naar Golden City geopend worden. De makers van Runescape vertellen dat deze uitbreiding vooral focust op verkennen en ontdekken van dit nieuwe gebied. Nieuwe personages, kalmerende beekjes, hoge gouden gebouwen en een gigantische piramide. Dit zijn ondere andere allemaal te vinden in dit nieuwe gebied. Maar spelers moeten eerst Menaphos ontdekken. Spelers zullen de stad betreden als vreemdelingen. Zij moeten eerst kennis maken en reputatie opbouwen met bewoners van de Golden City om gerespecteerd te worden om zo het duistere geheim te ontrafelen die over de stad heerst. Nieuwe quests, mysterieuze tombes en een nieuw Slayer Dungeon, die deze skill-level naar een maximaal van 120 zal brengen. Dit leidt niet naar enig verhoging van abonnementskosten. Bekijk de trailer hieronder.

In een interview met David Osborne, Lead Designer van Runescape, vertelt hij dat door middel van deze uitbreidingen een grotere draai kan geven aan de verhaallijnen en quests. Want ze willen graag goede verhalen vertellen. En ik moet zeggen: daar zijn ze wel goed in. Vorig jaar liet Jagex, de ontwikkelaar van Runescape, een enquête uitvoeren onder zijn spelers. Hieruit blijkt dat spelers graag meer en grotere updates zouden willen voor de game. En dit leidt wel naar een van deze uitbreidingen.

Runescape is inmiddels een old school game, maar toch zal het mijn aandacht blijven trekken. Het spel bestaat inmiddels al 15 jaar en heeft de afgelopen jaren vele updates en toevoegingen gehad. Kortom: er is volop wat te doen.

Ik heb af en toe van die momenten dat ik zin heb om oude, vertrouwde games te spelen. En dat heb ik bijvoorbeeld met Runescape. Dit online game speel ik vaak begin januari en rond de zomer, nu eigenlijk. Met deze uitbreiding binnenkort triggert het me nog meer om dit spel weer te gaan spelen. Ook al ben ik nog niet de combat level 100 gepasseerd, maar ik vind het heerlijk om op mijn gemakje demonen te verslaan, mijn combat gear up-to-graden of in mijn moestuintje farming-skill te levelen. Ik moet zeggen dat ik haast niet kan wachten om dit nieuwe, onbekende gebied te verkennen. Nieuwe personages ontmoeten en reputatie op te bouwen om zo het diepste geheim(en) van Menaphos te ontdekken. Ik ben heel erg benieuwd naar de uitbreiding.

Het uitbreidingspakket Runescape: Menaphos is vanaf 5 juni beschikbaar. 

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.