Kort geleden kwam Nintendo met een nieuwe console uit, de Nintendo Switch. Hier zijn inmiddels al een paar leuke games voor uitgebracht waaronder de game Just Dance 2017. De meeste van jullie zullen vast al wel bekend zijn met Just Dance, maar ik geef je toch even een korte omschrijving.
Just Dance is een game waarbij je alleen of met vrienden/familie samen op de meest populaire nummers kan dansen. Just Dance 2017 bevat 40 nieuwe nummers en daarnaast kan je nog toegang krijgen tot 200 extra nummers via Just Dance Unlimited (een betaalde dienst waarvoor je wel een verbinding met het internet nodig hebt).

Controls
De controls zijn eigenlijk vrij simpel. Je sluit de Joy-con óf je mobiele telefoon op de Switch aan. Je mobiel verbindt met de game via de Just Dance Controller app. Vervolgens hou je deze in je rechterhand en je kan beginnen met dansen.

Img_Nintendo_Switch_Just_Dance_6

Visuals
Alles in Just Dance bestaat uit felle kleuren: het menu, de achtergrond en de mensen zelf. Hierdoor heeft deze game een energieke uitstraling, maar is het tegelijkertijd ook nogal luidruchtig.

Img_Nintendo_Switch_Just_Dance_4

Gameplay
Just Dance heeft verschillende avatars en achtergronden die je vrij kan spelen door op je best te dansen. Daarnaast zijn er ook meerdere modes die je kan spelen. Je hebt bijvoorbeeld de Just Dance Machine. Een mode waarbij je bent ontvoerd door ruimte wezens en je voor ze moet dansen. Elke dans is een mix van verschillende stijlen. Denk hierbij aan flamenco, charleston, ballet, haka en de Franse cancan. Je kan nieuwe dans onderdelen vrijspelen. Daarnaast is er een internationale mode genaamd World Dance Floor waarbij je live kan dansen met spelers van over de hele wereld. Ook kan je je eigen playlist maken voor een goeie workout. Tot slot is er natuurlijk de standaard Just Dance mode waarin je gewoon lekker op verschillende nummers kan dansen.

Img_Nintendo_Switch_Just_Dance_3

Oordeel
De standaard Just Dance mode en de playlist zijn mijn twee favoriete aspecten van Just Dance 2017. Ik ben namelijk iemand die vooral veel op een paar van mijn favoriete nummers zal dansen. Ik kan niet wachten om mijn eigen playlist samen te stellen. De mode waarbij je danst om aliens energie te geven vond ik minder leuk. De wisseling tussen dansstijlen vondt ontzettend snel plaatst, daarnaast waren het geen leuke dansen om uit te voeren. Dit was voor mij zeker een minpuntje.review_cijfer_7.5

+ Eigen playlist

+ Voldoet aan wat je verwacht

– Je moet betalen voor extra nummers.

– De mode met de aliens vond ik niet zo interessant

Echter als je houdt van dansen en bewegen dan is Just Dance 2017 het zeker waard om een keer te proberen. Deze game heeft populaire nummers, een kleurrijk uiterlijk en allemaal leuke avatars die je vrij kan spelen. Ga jij dansen met Just Dance 2017?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.