Eigenlijk kan ik het me niet langer veroorloven een early adopter te zijn, maar toen ik in januari naar die stream keek over Nintendo Switch, wist ik zeker dat ik mezelf wel voor mijn kop zou kunnen slaan als ik hem niet toch preorderde. Dus dat deed ik. Op een mooie vrijdag in maart kon ik vervolgens langs de gamewinkel om het fantastische apparaat op te halen. Ik hoopte dat ik de goede keuze had gemaakt: rood en blauw in plaats van grijs. Grijs is saai, toch? Bovendien zijn al mijn consoles al donker of zwart, het leek me wel leuk eens voor kleur te kiezen.

Blij dat ik dat gedaan heb, want toen ik de console uitpakte, straalde de felle kleuren me direct tegemoet. Ik had niet verwacht dat ze zo felgekleurd zouden zijn, maar ik ben er blij mee. Als ik nu ook mensen met de grijze zie, dan ben ik blij dat ik voor de kinderlijkere kleuren ben gegaan. Toen ik thuis was en de console wilde aansluiten, viel het me op hoe makkelijk alles ging. Ik heb een grote aversie tegen het moeten doorzoeken van handleidingen, en met een YouTube-filmpje van hoe je toch echt de stroomkabel in de dock moet doen (#facepalm) heb ik uiteindelijk heel snel de Switch op mijn televisie aan kunnen sluiten.

Daardoor kon ik meteen met mijn buddy Peter de vele games voor twee personen uitproberen (waarover later meer), hoewel ik hem eigenlijk vooral voor die ene game had gekocht: Zelda. Gelukkig had ik niet lang daarna een treinreis van drie kwartier, waardoor ik vast mijn eerste stapjes in dat prachtige, grote Hyrule kon zetten. Wow! Ik was meteen hooked. Maar ook daarover later meer. Eerst eens het apparaat zelf bespreken. Het installeren/opzetten gaat heel makkelijk, en als je hem aan doet dan is het even wennen waar alles zit. Je hebt niet echt meer zo’n menuscherm als op Wii (U), dus het is even uitproberen wat waar zit. Het belangrijkste is de eShop, die al wat meer games bevat inmiddels. Verder is Switch vooralsnog voor mij niet echt een apparaat waarop ik zou gaan browsen of Netflix zou gaan kijken. Nu is dat grotendeels natuurlijk in de hand gewerkt door Nintendo, dat Netflix niet beschikbaar maakt, maar sowieso zie ik dit vooral als gameconsole en niet echt als multimediatoestel.

Hoewel Switch in eerste instantie vooral als console werd neergezet, valt me op dat ik hem toch vooral bij me heb, en dat ik veelal game als ik onderweg ben, ergens zit te wachten of op een andere plek in huis ben dan mijn bank. Het is voor mij meer een handheld, maar dat kan ook komen omdat ik sowieso een grote voorkeur heb voor handheldgaming. Het is wel een veel minder plastic aanvoelende handheld dan (3)DS, dus ik heb de eerste dag wel direct een hoes gekocht voor het apparaat. De tablet is echt wel een zware kwaliteit, terwijl die Joy-Cons wel heel plastic aanvoelen. Waar ik het meest nieuwsgierig naar was toen ik het apparaat aanschafte, was hoe dat zou voelen om die Joy-Cons erop te schuiven, maar dat voelt een stuk meer solide en stevig (en fijn!) als ik had verwacht.

Je hebt echt in een paar seconden de Switch uit de hoes, Joy-Cons erop en klaar om door te spelen. Heel belangrijk als je maar een paar minuten hebt en je toch even een paar stapjes extra wil zetten in Links wereld. Dan moet de Switch wel goed zijn opgeladen. Ik las hier en daar dat mensen klaagden over de batterijduur van 2.5 uur bij Zelda op volledige helderheid. Ik begrijp niet dat mensen die game met volle helderheid spelen ( of uberhaupt het apparaat met volle helderheid gebruiken), want het is enorm fel, zelfs als je de helderheid op de laagste stand zet. Dat vind ik nog wel een nadeel, want als je wil slapen en de persoon naast je ligt met een soort zon in haar handen, dan is dat niet zo bevorderlijk voor de nachtrust.

Maar goed, dat is Switch sowieso niet, want het apparaat werkt zo goed dat je er maar op door en door en door wil spelen. Tenminste, tot nu toe is dat nog Zelda, maar ik hoop (en verwacht) dat er in de toekomst nog meer grote games komen die de Nintendo-gamers met een Switch plat zullen spelen. Vooralsnog leunt Switch heel erg op Zelda, want bedenk je eens wat er gebeurd zou zijn als Zelda er niet was. Dan was de launch lineup echt een lachertje geweest. Nintendo mag wat dat betreft extra blij zijn dat Zelda zon schot in de roos blijkt. Ik heb in ieder geval veel zin in de toekomst met Switch. Sowieso kun je de komende weken meer reviews verwachten!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.