Deze maand is de Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. Dol op games? Celebs? Cosplay? Merchandise en meer dan zou je hier een bezoekje aan kunnen brengen. Voordat je meteen je ticket gaat aanschaffen wil je misschien weten wat je zo ongeveer kunt verwachten.

Op zaterdag 25 maart en zondag 26 maart zal de Dutch Comic Con plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht. Lekker centraal en makkelijk te komen via het Openbaar Vervoer of met de auto. Tijdens een dagje Dutch Comic Con zal je worden overladen met onder andere games, bekende sterren uit wellicht jouw favoriete serie of je favoriete game-personage (cosplay).

Er zijn diverse activiteiten en hierbij heb ik een greep uit het programma voor je;

Cosplay Contest
Er zal op de beide dagen een cosplay competitie zijn. Het zal gaan om een Solo en Duo performance. De prijzen die je kunt winnen zijn ook niet misselijke, de hoofdprijs is namelijk een trip naar Madrid Comic Con waarbij je ook mag jureren tijdens de Cosplay wedstrijd daar en je krijgt ook nog eens zakgeld mee. Meer is hier te vinden.

Merchandise
Verzamelaars kunnen hun hart ophalen bij de gigantische waslijst aan exhibitors die je tijdens het evenement kunt treffen. De hele lijst is hier te vinden.

Gaming
Diverse eSports games worden gespeeld het weekend. Zo kun je wellicht zelf deelnemen maar ook kennis maken met de professionele spelers van onder andere Hearthstone, FIFA, Overwatch en Super Smash. Ook kan je kennis maken met de Nintendo Switch bij de stand van Nintendo, wellicht kan een bezoekje je wel of niet overtuigen om de Switch aan te schaffen.
Daarnaast kan je los gaan op bordspellen die ook aanwezig zullen zijn. Diverse spellen zijn te spelen op de aanwezige demo tafels.

Celebs
De sterren van onder andere films en series mogen niet ontbreken, deze artiesten zijn tot nu toe bekend en kan je mee op de foto (mits er nog een plekje vrij is!)
* Dirk Benedict A-Team, Battlestar Galactica
* Lennie James The Walking Dead
* Sean Maguire Once Upon a Time, Meet the Spartans
* Alexander Ludwig Viking, The Hunger Games
* Gates McFadden Star Trek: The Next Generation
* Ian McNeice Doctor Who, Ace Ventura
* Simon Fisher BeckerHarry Potter & the Philosopher Stone, Doctor Who, Les Miserable
* Hugh Mitchell Harry Potter & the Chamber of Secrets, Da Vinci Code
* Virginia Hey Mad Max 2: The Road Warrior, Bondfilm: The Living Daylights
* Hillywood Show zusjes Hindi en Hilly
* Pinkstylist
* Sarah Louise Madison Weeping Angel, het levende standbeeld dat alleen beweegt als je ze niet ziet
* Paul van Loon
* Henk Schiffmacher

Als je nu denkt we zijn er al heb je het mis. Er zijn ook nog een aantal Comic Illustrators en Artiesten & Auteurs en Schrijvers aanwezig. Misschien willen ze zelfs wel een van je favoriete comics voorzien van een handtekening.
* Rodney Ramos
* Steve Scott
* Gus Vazquez
* Zen Cho
* Vic James
* Laura Lam
* N.J. Simmonds
* Sam Maggs
* Jürgen Snoeren
* Kenny Rubenis – Dating for Geeks
* Lectrr – Harakiwi

Naast bovengenoemde is er nog veel meer te zien, te doen en te beleven. Wil je dit allemaal niet missen? Bestel dan zo snel mogelijk jouw tickets!

Weekendticket: €35,00
Zaterdagticket: €20,00
Zondagticket: €20,00

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.