Vorig jaar hadden we Angry Birds, nu hebben we Assassin’s Creed en morgen hebben we de Emoji-film. Hollywood is helemaal onder videogame-invloeden en Activision Blizzard richtte daarom zelfs een eigen filmstudio op. Het broeit van de potentiĆ«le videogame-blockbusters, en er zijn er dan ook veel in ontwikkeling.

Soms betekent dat dat de film al in post-productie is, maar in veel gevallen zijn het nog scripts of losse ideetjes. Den of Geek zette de game-verfilmingen die momenteel in ontwikkeling zijn voor je op een rijtje:

Altered Beast
Angry Birds 2
Assassin’s Creed 2
Asteroids
Bioshock
Borderlands
Call of Duty
Centipede
Dante’s Inferno
Detective Pikachu
Deus Ex
Devil May Cry
The Division
Far Cry
Firewatch
Five Nights at Freddy’s
Fruit Ninja
Gears of War
Ghost Recon
God of War
Gran Turismo
Half-Life
Halo
Heavy Rain
Kane & Lynch
The Last of Us
Mass Effect
Metal Gear Solid
Metro 2033
Minecraft
Missile Command
Monster Hunter
Mortal Kombat
Nintendo Movie
Portal
Rampage
Raving Rabbids
Rent a Hero
Resident Evil: The Final Chapter
Resident Evil: Vendetta
Rollercoaster Tycoon
Shinobi
Sly Cooper
Sonic the Hedgehog
Splinter Cell
Splinter Cell 2
Spy Hunter
Streets of Rage
Tekken: A Man Called X
Tetris
Thief
Tomb Raider
Uncharted
Warcraft 2
Watch Dogs
The Witcher

 

Genoeg te zien nog dus! Het is alleen wel te hopen dat dit geen klassieke gameverfilmingen worden, zoals we helaas de laatste tijd toch nog te regelmatig voorbij hebben zien komen: de scores op RottenTomatoes zijn van geen enkele gameverfilming boven de 50% uitgestegen geloof ik. Vaak blijven ze zelfs steken op een 10 tot 20 procent: pijnlijk! Het is natuurlijk de vraag welke filmprojecten uiteindelijk echt zullen plaatsvinden, en welke na developmenthells worden geannuleerd. Wat mij betreft mogen ze het in ieder geval blijven proberen, want uiteindelijk moet er toch een keertje een goede reigisseur gecombineerd worden met goede acteurs en een goed verhaal om zo een goede film te maken, nietwaar?

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.