Toen ik een jaar of twaalf was heb ik dit spel intens veel op de computer gespeeld. Enkele weken geleden, op een familiefeest weliswaar, sprak ik mijn nichtje. “Moet je raden wat ik voor app heb gekocht op mijn telefoon?”, giechelde ze. “Insaniquarium”, stelde ik vastberaden vast. Ze knikte heftig. (Jongens, dit spel verandert je leven..)

Man, oh man, dit avontuur houdt niet op! Het spel is vrij eenvoudig. Je hebt een aquarium, je hebt vissen die je moet eten geven wanneer ze honger hebben (anders gaan ze dood), en als ze groter worden laten ze ook muntjes vallen. Verzamel de muntjes en koop hiermee het ei af om het leven te halen. Vrij simpel.

Gameplay is alles behalve moeilijk, er is een menubalk te vinden bovenaan de app. Met een simpele klik kun je vissen kopen, kun je ervoor zorgen dat je meer dan één viskorrel tegelijk kunt voeren aan je vissen, kun je je wapens verbeteren.. Wapens?!

JA, soms komen er aliens, en die eten al je vissen op. En dat wil je niet, want dan is het Game Over. Na ieder level krijg je uit het ei (dat je dus zojuist gekocht hebt) een speciale vis (of kwal, of whatever het is). Deze hebben allemaal een speciale ability. Prego, een soort van moedervis, poept om de zoveel tijd een babyvis uit, terwijl Meryl de zeemeermin je vissen extra muntjes laat uitpoepen met haar prachtige gezang. Man, man, man, dan heb ik het nog niet over Clyde de kwal, die door je aquarium heen dwaalt en muntjes verzamelt.

één woord: ver-sla-ving.

Het houdt niet op. Niet vanzelf.

Insaniquarium is te vinden in de: Google Play Shop.

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.