Nu het buiten weer wat kouder begint te worden en Call of Duty: Infinite Warfare er volgende week aankomt, denken we er steeds vaker aan terug: dat moment in Call of Duty: Advanced Warfare waarin je wordt gedropt op Antarctica, en je in bittere kou moet vechten tegen Atlas. Een van de mooiste missies uit de serie. Er zijn er echter nog veel meer en dat zijn herinneringen die we graag nog eens ophalen.

Traffic

Traffic is een missie in dezelfde game als hierboven beschreven. Het is een van de eerste missies waarin je de Nigeriaanse minister-president uit handen van de KVA moet zien te redden. Vooral memorabel is het moment waarop je al schietend een weg moet overrennen, waar personenauto’s en zelfs enorme bussen in sneltreinvaart op je afkomen. Vervolgens spring je even op het dak van een auto, om de achtervolging voort te zetten.

Mile High Club
Van de drukke autowegen springen we naar de hoge hoogten, want in Mile High Club uit Modern Warfare moet je in een vliegtuig een gegijzelde redden. Een pistool gebruiken in een vliegtuig heeft natuurlijk iets verregaandere gevolgen dan op de vloer, in verband met mogelijk wegvallende cabinedruk. Dat kom je dan ook zeker als extra hobbel tegen in Mile High Club, dat sowieso al de ene na de andere uitdaging op je strooit, zoals de tijdslimiet van een minuutje op Veteran. Je hoeft Mile High Club overigens niet te spelen, het is een extra missie die losstaat van de hoofdgame.

Cliffhanger
Nu was de naam Mile High Club natuurlijk al een grappige verwijzing naar mensen die het iets te gezellig hebben in een vliegtuig, Cliffhanger is een naam die je vooral heel letterlijk moet nemen. Je loopt eerst met je stijgijzers over een smal bergrandje, moet vervolgens je ijspikkel in de steile ijswand zetten om hogerop te komen om die in te ruilen voor een geweer. Het is dan nog even rustig, totdat je op de basis komt waar sneeuwscooters je voor je geitenwollensokken rijden en er vanuit de ijzige mist enorme kogelregens op je worden afgevuurd. Deze missie begint rustig, maar is vooral naar het einde toe heel spannend door de grote aantallen vijanden die naar je toe komen.

All Ghillied Up

De vijand is aanzienlijk minder chaotisch aanwezig in de missie All Ghillied Up in Call of Duty 4: Modern Warfare. Dat klopt goed met je opdracht, want je moet sluipen en snipen. Je hebt je Ghillie suit nodig, want de vijand staat niet alleen stil met zijn rug naar je toe, je moet tijgeren door het gras terwijl er pantservoertuigen op slechts enkele meters afstand voorbij rijden. Een enorm spannend moment, waarop je nog niet weet dat je even later onder een voertuig doorkruipt om de vijand te slim af te zijn. Zweethanden gegarandeerd.

 

Call of Duty: Infinite Warfare verschijnt 4 november op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

 

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.