In de wondere wereld van Orcs Must Die kan veel gebeuren. Ben je meer een aanvallend of verdedigend persoon? In Orcs Must Die! Unchained kan het allebei. Verdedig het rijk tegen de golven van Orcs of val een kasteel binnen met zoveel mogelijk Orcs als jouw soldaten.

img_orcsmustdie2

Als eerste wil ik graag zeggen dat Orcs Must Die! Unchained momenteel in een Beta versie zit. Je kunt hier de game gratis downloaden. Na de eerste twee delen op Steam lijkt het er op dat ze nu een eigen launcher hebben via Gameforge. Maar na wat zoeken zag ik ook Orcs Must Die! Unchained op Steam staan. Een handige tutorial laat je ziet hoe de game werkt. Ik was al wel bekend met de naam: Orcs Must Die maar had het eigenlijk nog nooit eerder gespeeld. Kies uit een van de gratis heroes en ga de strijd aan. Door middel van het plaatsen van traps doe je schade aan de Orcs. In het Play menu kun je kiezen uit Practice, Survival en Siege.

In Survival ga je samen met twee andere spelers de basis verdedigen. Iedereen heeft een klein budget om traps te kopen. Er zijn vloer traps, muur traps en plafond traps. Een voorbeeld zijn stekels die uit de grond omhoog komen en elektriciteit dat als een bliksemstraal uit het plafond schiet. Als het je lukt om de basis te verdedigen tegen de golven van Orcs dan win je. Lukt het je niet en weten 24 Orcs de basis te bereiken dan heb je verloren.

img_orcsmustdie1

In Siege speel je met 5 heroes tegen 5 andere heroes. Beide teams hebben Orcs en moeten de basis van de tegenstander binnen zien te komen om te winnen. Hier is het aanvallen dus belangrijker. In deze modus heb je keuze uit verschillende Orcs voor je team. In de portals kun je zelf een keuze maken uit Orcs die voor jou mogen vechten.

Het spelen van games geeft veel voordelen. De hero waarmee je speelt levelt up. Door alle levels van alle heroes bij elkaar op te tellen krijg je het level voor jouw account. Hoe hoger je komt, hoe meer je vrij speelt. Zo kun je nieuwe traps vrijspelen, heroes kopen, nieuwe Orcs kopen en bestaande traps upgraden.

img_orcsmustdie3

Ik vind Orcs Must Die! Unchained een grappig en verslavend spelletje. Doordat je nieuwe dingen vrij kunt spelen heb je echt de drive om door te spelen. Voor een beta versie ziet de game er goed uit. Ik ken betaalde spellen er en verre van goed uit zien. Eigenlijk ben ik heel positief over deze game en beveel ik het iedereen aan.

+ De mogelijkheid om meer dingen vrij te spelen. review_cijfer_9.1
– Het aanbod van heroes is nog niet zo groot.

Kopen als je: houdt van Orcs vermoorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.