Als je niet zo’n ster bent met de naaimachine dan heb ik goed nieuws! Deze Do It Yourself (DIY) is namelijk zo makkelijk dat je er geen naaimachine (no sew) voor nodig hebt. Deze Sport Top gemaakt van een GTA V shirt is eentje waar je de blits mee maakt op de sportschool, of buiten, of bij je hardloopgroepje, of gewoon op het terras je geestelijk-voorbereidend op een sportsessie.

Wat heb je nodig:
– (oud) XL T-shirt
– Schaar
– Krijtje
– 10 minuten van je tijd

De DIY reeks die ik deze zomer voor jullie heb gemaakt gaan steeds sneller. Zelfs zo snel dat ik het ‘afteken’ proces achterwege heb gelaten en meteen start met een aan gort geknipt shirt…

img_diy_sport_top_gtav_nosew01

Het shirt is natuurlijk niet helemaal aan gort geknipt hoor, het is de basis van de top! In dit geval knip je de hals los en kan je zo ruim maken als je zelf wilt. De mouwen gaan er af maar let op dat je dit niet TE groot knipt, je kan beter een stukje extra er af halen dan er weer wat bij plakken. Onderaan knip je in een boog een stuk van het shirt af.

img_diy_sport_top_gtav_nosew02

Aan de achterkant van de top, dat nu veel weg heeft van een hempje, pak je de bandjes bij elkaar en doe je er een strikje om heen. Aangezien ik op een dag een hele voorraad DIY’s heb geschreven had ik van andere shirts wat stof ‘over’.

img_diy_sport_top_gtav_nosew03

Dan is eigenlijk je shirt, je sport top, klaar! Zo ziet het er op de achterkant uit. Je kan er ook voor kiezen om er geen strikje aan te maken maar dan zakt hij zo snel af en daar zit je echt niet op te wachtent ijdens het sporten.

img_diy_sport_top_gtav_nosew04

Tadaa, wij hebben de hals niet heel wijd gemaakt, maar je kan hem helemaal naar wens maken natuurlijk.

Veel plezier enne, sportze!!

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.