Het gamen toch in je leven houden wordt een steeds lastigere taak wanneer je gaat studeren en een soort van leven ‘krijgt’. Misschien wordt het tijd voor een relatie, misschien wordt het tijd om sociaal te doen, en dat stapeltje met games die nog bijna ongeopend op je kast liggen blijven zich maar opstapelen. Ik weet dat dit niet voor iedereen een bekend fenomeen is, maar de laatste tijd ‘struggle’ ik hier toch wel mee. Het is niet dat ik er niet blij van word wanneer ik weer eens een goed spel aan het spelen ben, het is meer dat ik soms de tijd er niet voor vind. Tóch is ontspanning erg belangrijk in ons leven. Daarom hier een drietal tips om toch aan je dosis games te komen op een bewuste manier.

1. Plan die tijd voor jezelf in: we hebben allemaal een steeds drukker en drukker leven. Allerlei afspraken die er zijn gaan vaak toch voor dát avondje (of middagje, jouw keuze) voor jezelf. Toch is het goed om eens in de zoveel tijd wat rust te nemen. Is gamen voor jou een manier om te ontspannen? Plan hier dan gewoon een middag (of avond) voor in en voel je er vooral niet schuldig over wanneer je iemand moet afzeggen met de reden ‘dan ga ik een middagje Counterstriken’. We hebben allemaal onze ontspanning en tijd voor onszelf nodig.

2. Ben je iemand die veel aan het reizen is? Een 3DS of een andere console die makkelijk mee te nemen is, is DE perfecte oplossing om op deze manier toch nog wat spelletjes te blijven spelen in je leven. Heb je een smartphone? Dan zijn er ook zat leuke spelletjes om uit te proberen. Zelf heb ik een 3DS en ik neem hem vrijwel overal mee naartoe, zodat ik Mario kan spelen wanneer ik wil. En op mijn Samsung zijn natuurlijk de apps zoals ‘Fairy farm’ en ‘Township’ echt niet weg te denken.

3. Combineer dingen! Heb je je vrienden/vriendinnen al in tijden niet gezien? Wil je nieuwe model vrijer toch echt wat meer tijd met je spenderen, maar ligt er nog een stapeltje games op je te wachten? COMBINEER HET! Want psst.. Op mijn tweede date ben ik een avondje gaan tetrissen (misschien niet de meest interessante game, maar het is wel een van mijn eeuwige verslavingen), en ook hij vond het hartstikke gezellig. Dus; GAAN MET DIE BANAAN!

Ik denk dat velen die spelletjes kunnen waarderen het vooral zien als ontspanning (we kunnen er niet allemaal ons geld mee verdienen, ha-ha). Ik kan bijvoorbeeld uren gewoon een beetje ronddwalen in mijn eigen Minecraft wereld, maar ook uren lang Mario spelen op mijn bed. Het is niet erg om daar tijd voor vrij te maken wanneer het je gelukkig maakt. Dat is zeker geen zonde.

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.