Hier thuis spelen we druk met LEGO en DUPLO dat komt door mijzelf als fanatiek LEGO bouwster (ahum!) maar ook manlief heeft er vroeger veel mee gebouwd. Dat onze kinderen hier ook mee (moeten?!) spelen is dan ook niet anders, wij spelen vrolijk mee.

Met de komst van de huidige technische snufjes, denk smartphone en tablets, mag dit populaire kinderspeelgoed ook daar niet op ontbreken. Er zijn maar liefst vijf verschillende apps van DUPLO die we hier thuis uitgebreid hebben gespeeld en we graag even met jullie en jullie kids willen delen.

img_lego_duplo_app_ijs

LEGO DUPLO Ice Cream
Hier thuis eten we dolgraag ijsjes en hebben we ook de DUPLO ijsjes set, gelukkig vliegen de kilo’s er niet zo gauw bij aan. Maar in deze app maak je ijsjes, maar voor het zover is moet er wel eerst opgeruimd worden.
Download: iTunes & GooglePlay

img_lego_duplo_app_trein

LEGO DUPLO Trein
Een favoriet hier in de DUPLO trein. Je rijd er mee rond, pikt mensen op, brengt ze weg en komt zo nu en dan obstakels tegen die je op moet lossen. Ook moeten er kaartjes geknipt worden en breng je vracht rond. Tijdens het rijden door het prachtige landschap zie je de welbekende schaapjes ook staan.
Download: iTunes & GooglePlay

img_lego_duplo_app_dieren

LEGO DUPLO Dieren
In dit verhaal ga je een cadeautje bij een goede vriend bezorgen in het bos maar daar moet je eerst naar toe reizen. Op verschillende momenten moet je iets bouwen en kan je hierbij uit verschillende opties kiezen. Ook help je andere dieren in het bos als dit nodig is.
Download: iTunes & GooglePlay

img_lego_duplo_app_cfood

LEGO DUPLO Food
Tijd om te eten! Je werkt in een eethuisje waar diverse bekende DUPLO gezichten langskomen om iets te bestellen. Je moet in dit geval ijsjes en hamburgers nabouwen. Dat is leuk want door de felle kleuren en herkenbare blokken maar dan op je scherm is het leuk om te doen. Aan het einde van de dag moet je natuurlijk wel even opruimen!
Download: iTunes & GooglePlay

img_lego_duplo_app_circus

LEGO DUPLO Circus
Jij bepaalt wat er in dit Circus te zien zal zijn. Je krijgt de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende dieren, die veelal aan het circus worden gelinkt, en daarna te kiezen welke truuks ze gaan doen. Zo krijg je elke keer een mooie show te zien.
Download: iTunes & GooglePlay

Het grootste voordeel van alle DUPLO apps is dat ze gratis zijn, geen reclame bevatten en ook geen in-game uitgaven hebben. Superschone en goed functionerende apps. Ze zien er vrolijk gekleurd uit, net als de DUPLO blokken die je wellicht thuis hebt liggen.

Juist daarom is het een feest van herkenning, de DUPLO poppetjes komen ook in de apps voor, je kan bouwen en het kan ook nog eens leerzaam zijn! Daar maak je niet alleen je kids blij mee, maar ook mama kan de kleintjes gewoon rustig op de tablet laten.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.