Iedere week lichten wij een toffe game uit in de Memory Monday. Een game die wij vroeger veel hebben gespeeld en die nog steeds leuk is. Vroeger klinkt lang geleden. Vroeger voor mij betekend kindergames. Ik ga jullie wat vertellen over de game: Freddi Fish 3 ook wel bekend als Freddi Fish: De zaak van de gestolen Trompetschelp.

img_freddifish_1

De Grote Trompetschelp is gestolen en zonder die schelp kan het jaarlijkse Festival van de Zilte Zee niet doorgaan. Oom Benny zit onschuldig vast voor deze diefstal. Hoofdpersoon Freddi en Loebas gaan samen opzoek naar de echte dief. In totaal zijn er zes verdachte figuren gesignaleerd in de buurt van de schelp. Het is jou taak alle personen langs te gaan en de losse aanwijzingen mee te nemen, want alleen dan kan jij de echt dief vangen.

img_freddifish_4

Freddi Fish: De zaak van de gestolen Trompetschelp kent meerdere verhalen. Dit is erg leuk want dan kan je het spel vaker spelen zonder dat er steeds dezelfde dief uit komt. Zoals ik al zei is het een kinderspel. Er zitten grappige muziekjes en animaties in de game verwerkt. De puzzels zijn voor mij erg duidelijk maar voor kinderen heel leerzaam. Zo moet je bijvoorbeeld iemand van een vlot redden door een stop te vinden en zijn zeil te vinden en te repareren. Als je alle drie de onderdelen van de schelp hebt gevonden kan je de schelp in elkaar zetten en wordt de echte dief duidelijk.

img_freddifish_3

Freddi Fish is een serie PC spellen voor kinderen van 4 tot en 7 jaar. De serie kent vijf verschillende delen die allemaal puzzels en leerzame raadsels bevatten. Voor mij is deze game echt nostalgie van vroeger. Zeker een game om nooit te vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.