Gegroet medemens! Bij deze weer een nieuw stukje over mijn leven. Vandaag ga ik het hebben over mijn eerste bezoekje aan een conventie. Abunai 2013 was de eerste conventie die ik attendeerde met een van mijn beste vriendinnen. Voor ons beiden was dit ‘nieuw’, en daarom besloten we niet in cosplay te gaan (helaas!).

Ik herinner me nog goed dat we er heen gingen met het openbaar vervoer en dat de bus richting het hotel waar het plaatsvond gevuld was met mensen in allerlei (prachtige) kostuums. Stiekem begon ik toch een beetje spijt te krijgen dat ik als ‘mezelf’ naar dit event ging. Abunai leek voor mijn gevoel heel erg groot, maar dat kwam vooral omdat ik nog nooit naar een evenement zoals dit geweest was.

Het was een erge warme dag en we moesten in een erg lange rij staan om binnen te komen, dit viel een beetje tegen. Maar al wat er daarna kwam maakte het zeker weer goed. Ik had nog nooit zoveel kostuums, anime en manga ‘zooi’ en andere dingen van de Japanse ‘cultuur’ bij elkaar gezien. Al met al had ik het die dag erg naar mijn zin, mijn eerste ervaring was dus zeker niet slecht!

Tegenwoordig ga ik wel naar meer conventies. Zo ben ik al meerdere malen naar FACTS geweest in België, Dutch Comic Con ontbreekt ook niet aan mijn lijstje, en ook ben ik eens als Gopher (vrijwilliger) gaan helpen tijdens een weekend Nishicon.

Naar evenementen zoals deze gaan is zeker een aanrader, vooral wanneer je leuk gezelschap met je meebrengt. Hoe was jouw eerste conventie-ervaring?

Avatar

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.