Mijn naam is gewoon Romy, en mijn leven is niet heel bijzonder. Graag wil ik jullie vanaf vandaag wekelijks gaan verblijden met een klein (nerderig) stukje uit mijn leven. Vandaag staat mijn liefde voor anime en manga centraal.

“I am Sailor Moon, champion of justice! On behalf of the moon, I will right wrongs and triumph over evil, and that means you!”
– sailor moon

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met anime was toen ik een jaar of veertien was. Op dat moment had ik een ‘internetvriendje’ die ik had leren kennen via RuneScape (don’t judge). Hij had het vaak over Bleach, en omdat ik hem zo ont-zet-tend leuk vond besloot ik het uiteindelijk een kans te geven. Ik pikte een random aflevering uit, helaas heb ik deze niet eens afgekeken. Het is natuurlijk nooit een aanrader om te beginnen met een onwillekeurige aflevering, maar goed, niemand had mij dit dan ook afgeraden. “Neen, anime en manga is niets voor mij”, besloot ik toen.

Tsukimibride2

Toen ik zeventien jaar was en een vriendje had die ik via de middelbare school kende, vroeg hij me of ik anime keek. Waarop ik vol afschuw zei: “Nee! Ik heb ooit één aflevering van Bleach gezien, maar dat is niks voor mij!” Na een dag of tien gaf de arme knul het op. Tot hij op een dag langs kwam en zag dat ik Sailor Moon open had staan (de manga weliswaar). Ik hoor het hem nog zeggen: “Je beseft je toch wel dat je manga aan het lezen bent?” Waarop ik heel verward zei “Ik weet niet, ik moet het ook allemaal van rechts naar links lezen, heel vaag allemaal”. De man kwam niet meer bij van het lachen. Toen heeft hij me gedwongen de eerste aflevering van One Piece een klein kansje te geven. Met tegenzin deed ik dit. En moet je me nu eens zien!

lovely-complex-lovely-complex-love-com-3073018-640-480

Buiten One Piece ben ik verzot geraakt op Attack on Titan, Fairy Tail (de OST is mijn leven), Princess Jellyfish (want *zucht* Tsukimi en haar kwallenobsessie) en Ghost Hunt (en nog zo veel meer natuurlijk). Ik ben er zelfs zo gek op dat ik ook regelmatig naar conventies ga en tevens wel eens cosplay.

Wat was jouw eerste ervaring met anime of manga? 🙂

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.