Afgelopen weekend stond eigenlijk centraal voor de eSports in Nederland. In Ahoy kon men League of Legends finales live bekijken. Maar de Counter-Strike liefhebbers konden zich melden in de VUE Bioscopen. Hier kon je de wedstrijden zien die tijdens Dreamhack Masters in Malmo en ik, als voormalig fanatiek Counter-Strike speler, was in Apeldoorn aanwezig.

Om 10 uur zou het spektakel van start gaan in de bioscoop. De rode loper lag al uit en ik liep naar binnen, het was nog vroeg haast uitgestorven. Toch zag ik jongeren lopen die ook naar de VUE Gaming, de Dreamhack matches wilden kijken. Leuk om te melden dat dit niet alleen jongens waren maar ook meiden die mee waren.

img_vue_gaming_apeldoorn
Het was de eerste keer dat VUE dit organiseerde en het zag er veelbelovend uit. Alleen bleek al gauw dat de streaming twee uur later (om 12 uur) zou gaan starten en we nog wat tijd moesten doden. We konden naar buiten gaan, maar alles was nog dicht, rondhangen in de lobby of een film kijken. Er werd gevraagd welke film we wilden zien, deze zou alleen gestopt worden zodra de Dreamhack stream online zou komen.

Naast het kijken van de matches op een supergroot scherm, thuis de livestream kijken is ook leuk, maar kom op dit is 100x vetter! Je zit ook niet alleen, er zijn diverse mensen samen in de zaal aanwezig hun favoriete team aan te moedigen. Wil je een break? Ook daar is aan gedacht, in de lobby kon je een paar stand bewonderen. Omdat het nog in een opstart fase is, zijn er nog niet veel te bekijken. Aanwezig (in Apeldoorn) waren 365gaming en de Media Markt, hier kon je zelf je gameskills laten zien of gewoon wat leuke game-gear aanschaffen.

img_vue_gaming_apeldoorn_mediamarkt

Ook aan het eten is gedacht, naast een bakje popcorn was er ook een vette hap aanwezig als een hamburger of lekker een tosti! Ondanks dat het de eerste keer was dat dit door VUE werd georganiseerd kreeg ik er een goede indruk van. Dat de wedstrijden pas later van start zouden gaan werd goed opgelost, dan gaan die twee uurtjes wachten toch wat sneller. Wellicht wat meer stands of een shoot-out (wedstrijdje) tegen een speler zouden leuk zijn voor een volgende keer.

Zeker de moeite waard om te checken bij de VUE bioscoop bij jou in de buurt. Er komen namelijk nog een aantal Dreamhack evenementen aan waaronder Dreamhack Zweden, altijd leuk als je er zelf niet bij kunt zijn.

Zet dus de volgende datums in je agenda:
vrijdag 6 mei Dreamhack Austin (meivakantie)
maandag 16 mei Dreamhack Tours
zondag 22 mei Dreamleague
dinsdag 21 juni Dreamhack Zweden

Via de website vuecinemas kan je alvast je kaarten reserveren. Ben jij ook gaan kijken? Of ga je op een ander moment heen?

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.