Wanneer je gek bent op het maken van muziek is Musicverse misschien wat voor jou. Musicverse is een elektronisch keyboard. Alhoewel ik in eerste instantie nooit op het idee zou komen om een elektronisch keyboard te kopen voor mijn 3DS, heeft dit spel toch een aantal functies waardoor ik het tegengestelde zou overwegen.

Bij het openen van het spel zie je een ‘mini-keyboard’. Je kunt het keyboard op verschillende standen zetten in het menu. Ook zijn er velen andere functies zoals een ‘echt’ keyboard heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde beat of ‘achtergronddeuntje’ op de achtergrond draaien, zodat het maken van muziek net een tikkie interessanter wordt. Het is verder een vrij eenvoudige game, omdat het letterlijk een elektronisch keyboard is.

5

Musicverse geeft je tevens de mogelijkheid je creaties op te slaan. Deze kunnen ook gedeeld worden via Miiverse, Facebook en Twitter. Vooral deze functie leek me erg interessant voor mensen die graag hun muzikale kunsten delen via social media. Aan linkshandigen is ook gedacht, want speciaal daarvoor is een ‘linkshandigen-functie’. Zelf ben ik niet linkshandig, maar zo ziet u maar, voor ieder wat wils! Ook biedt de game een tutorial om je uit te leggen wat alle knopjes op het keyboard precies doen. Hartstikke handig dus.

musicverse-screenshot-4

Zelf vond ik het wel leuk om er even mee te spelen, met nadruk op ‘even’. Ik maak zelf niet echt muziek dus ik had ook niet echt leuke deuntjes die ik dan zou kunnen delen om eens goed op te scheppen over mijn muzikale kunsten. Het spelen met de verschillende muziekinstrumenten en deuntjes was tot op zekere hoogte wel vermakelijk. Maar aangezien ik niet verder kom dan Vader Jakob was het spel voor mij niet héél erg interessant. Misschien is het wat voor de meer ervaren muzikant, of ten minste iemand die zich iets meer interesseert in het maken (en delen) van muzikale uitspattingen. Deze heb ik helaas zelden.

+ Makkelijk te gebruiken
+ De deelfunctie via social media
– (Misschien) niet héél interessant voor mensen die niet onwijs muzikaal zijn

Kopen als je: gek bent op het maken van muziek en het graag wilt delen met andere mensen

Avatar

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.