Nu heb ik in de ochtend best veel moeite met opstaan. Ik heb al bijna van alles geprobeerd. De Wake-Up light van Philips beloofde me een kalme ochtendritueel waarbij ik heerlijk ontspannen wakker zou worden. Maar nee mijn liefde voor slapen kon ook daardoorheen komen en heerlijk te laat wakker worden. Dus ik heb wat sterkers nodig! Nu zag ik de Gun Alarm Clock en het leek mij altijd al interessant om zo’n alarm uit te proberen. Met mijn shooterskills, ik ben net een stormtrooper, ben ik zo mijn bed uit gebuzzed.

img_ditverzinjenietalarmgeweer_03
Het doosje waar de Gun Alarm Clock in zit is vrij saai en nodigt me niet meteen uit om de wekker te kopen. Er is nog een poging gedaan de verpakking spannend te maken door een jaren 80 strip Boom sticker erop te plaatsen, in precies de saaie kleur grijs als de verpakking. Maar er staan wel veelbelovende teksten op zoals dat je eigen geluid op kan nemen om op wakker te worden. Misschien moet ik gewoon mijn lief iets in laten spreken zodat ik op een fijne wijze wakker word? De enige Nederlandstalige tekst die erop staat is fout geschreven maar goed dat geldt ook voor de Engelstalige tekst. De handleiding die je erbij krijgt, is Engelstalig en de andere is waarschijnlijk in het Mandarijn. De plaatjes die erbij staan zijn wel duidelijk maar even snel een alarm zetten is niet zomaar gedaan.

Om het alarm te laten werken is het verstandig om even flink wat batterijen in te slaan. Je hebt maar liefst 6 batterijen nodig om de wekker werkend te krijgen. Wanneer je vier batterijen wilt besparen kun je de wekker ook aansluiten op je laptop via een mini-usb kabel. Dat laatste heb ik gedaan want ja ik wil toch wel zeker ervan zijn dat mijn wekker niet ineens leeg is. Het mee geleverde pistooltje heeft dus twee pistolen nodig om te kunnen werken. Je kunt de mini-usb ook aansluiten op een oplader voor je telefoon dit neemt iets minder plaats in beslag dan een laptop. De wekker is helemaal wil met een zwarte schietschijf erbovenop die omhoog flipt wanneer het alarm gaat. Het pistool wat je erbij krijgt, is ook wit en heeft een terugslag mechanisme.

img_ditverzinjenietalarmgeweer_02
Voordat ik mijn complete vertrouwen in deze wekker leg test ik hem eerst uit terwijl ik wakker ben. De geluiden die de wekker alleen al maakt bij het zetten van de tijd is enorm luid. De wekker heeft mijn vertrouwen een beetje gewonnen. Maar ja dan nog het schieten zelf zal ik in staat zijn om slaperig de wekker uit te schieten of vergt het toch wat meer oefening. Naast alarm heeft de wekker ook twee schietspellen erop zitten. Bij het ene spel moet je binnen een minuut zo vaak mogelijk raak schieten. Dit lukt tot zo’n 5 keer omdat het schijfje naar beneden zakt en dan weer omhoog komt. In het Engels word je aangemoedigd en toegejuigd. Bij het andere spel heb je vrij de tijd om te schieten tot 5 keer en dan is het spel afgelopen. Tenzij je eerder mis schiet dan heb je het spelletje verloren. Het is een vermakend spelletje om te doen voor een paar keer maar voor mij was het vooral een test om te zien hoe het schieten verloopt.

img_ditverzinjenietalarmgeweer_01
De ultieme test wekker gezet oogjes toe en wachten tot het alarm afgaat. Voor de zekerheid heb ik ook de standaard 6 alarmen op mijn telefoon aangezet. Ja ik ben zo’n snooze persoon die knop kan mij niet groot genoeg zijn. Dan de volgende ochtend mijn wekker gaat een luid gepiep komt er vanuit de wekker en ik zoek naar die vervloekte knop. Oh fudge ja ik moet schieten met een pistool. Op de grond heb ik het pistool gelegd zodat ik ook nog echt half moet opstaan om wakker te worden. Ik grijp mijn wapen richt en schiet! Zo die heeft zijn lesje geleerd denk ik.

Maar blijkbaar heb ik toch op de snooze functie geschoten want 10 minuten later gaat het alarm weer af. Snel pak ik mijn pistool richt en schiet zodat het alarm af gaat. Dit keer blijft het rustig en stil tot mijn eigen alarmen een voor een af gaan. Missie geslaagd de wekker werkt dus. Maar het geluid is verschrikkelijk dus de volgende dag laat ik maar mijn eigen geluid opnemen. Dit werkt ook alleen het probleem nu is dat het niet irritant genoeg is. Dus dat ik vervolgens weer in slaap val. Ik heb gewoon dat irritante gepiep nodig om wakker te worden maar ja dat veroorzaakt wel een ochtendhumeur. Het dilemma nu is dus of goed wakker worden maar met een ochtendhumeur of lekker doorsnoozen dat je wellicht te laat wakker wordt. Heb je nu toch ook zin om al schietend wakker te worden dan kun je de wekker bestellen via ditverzinjeniet.nl voor 34,95.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.