Op 2 en 3 april vindt ook weer het grootste comics-, sci-fi en animefestival plaats. Dit jaar voor het eerst zal er een FACTS Spring Edition gehouden worden in ons buurtlandje België. En al ligt het dicht op onze eigen Nederlandse Dutch Comic Con (26 & 27 maart), het is zeker de moeite waard even een kijkje te nemen.

Ook voor gamers is er zat te doen tijdens de FACTS Spring Edition. Buiten de mogelijkheid om de taal der klingons te leren (voor de die-hard Star Trek-fans) en de video game zone, kun je deelnemen aan een Lasertag-gevecht. Het slagveld waarop gespeeld wordt, zal de look en feel hebben van de Counter-Strike-map CS_Assault. Een echte aanrader voor de CS-spelers dus!

Natuurlijk zullen er ook gasten aanwezig zijn, met onder anderen: Sean Astin (hoera voor de LOTR-fans), Richard Dean Anderson en Laurie Holden. Tevens kun je met hen op de foto wanneer je in het bezit bent van een geldig fotoshootticket.

En nog even voor de cosplayers onder ons: allicht is er een cosplay-contest. Je betaalt zelfs iets minder wanneer je er voor kiest om in cosplay te gaan (dat scheelt je maar liefst vier hele euro’s, bijna een pot Ben & Jerry’s). De wedstrijden zullen plaatsvinden op zowel zaterdag als zondag. De regels zijn te vinden op de website (www.facts.be). De winnaars van de SOLO Regular Cosplay Contests ontvangen een goodie bag, wat andere verrassingen en een beeldje van zichzelf in cosplay kostuum. Awesome toch?!

Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link en de kosten bedragen 14,- voor een reguliere ticket en slechts 10,- voor een cosplay ticket. Dus twijfel niet en kom ook rondhuppelen op FACTS!

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.