Steel Empire is een side-scrolling, schietspel voor de Nintendo 3DS in Steampunk stijl. Oorspronkelijk was deze game uitgebracht voor de Sega Genesis/Mega Drive. Het doel is simpel. Schakel de vijand uit door alles wat je tegenkomt neer te schieten. Ben jij benieuwd naar deze game? Lees dan vooral verder.

steel_empire_3

Wanneer je Steel Empire opstart krijg je een korte intro die het verhaal van de game beschrijft.  De republiek genaamd Silverhead en het rijk genaamd Motorhead zijn de strijd met elkaar aangegaan. Motorhead probeert namelijk de wereld te veroveren, terwijl Silverhead dit natuurlijk tegen wil houden. De silverhead’s luchtmacht heeft een uniek wapen tot zijn beschikking genaamd ‘Imamio Thunder’. Dit is een wapen dat de luchtmacht en grondtroepen van Motohead heel makkelijk uit kan schakelen. Met dit wapen in hun arsenaal doet SIlverhead er alles aan om te winnen.

steel_empire_2

Nadat je heb ingesteld op welke moeilijkheidsgraad je de game wil spelen begint het avontuur dan echt. Je kan vooruit en achteruit schieten om zo je vijanden uit te schakelen. Daarnaast kan je af en toe ‘Imamio Thunder’ gebruiken. Doordat je dit wapen maar af en toe kan gebruiken is hetbelangrijk om te kiezen wanneer je het gebruikt. Daarnaast kan je tijdens het vliegen ook nog power ups op pakken. Deze power ups bestaan uit bijvoorbeeld repair kits en extra drones, of je vuurkracht wordt vergroot. Daarnaast heb je ook meerdere levens, of in dit geval ‘ships’. Deze heb je ook wel nodig aangezien het een pittig spel is.

steel_empire_1

Maike’s Oordeel:
Steel Empire is een uitdagend spel. Het is niet makkelijk om een level uit te spelen review_cijfer_7.0 zonder neergeschoten te worden. Je moet behendig zijn en goed gebruik maken van je power ups om dit spel met succes af te ronden.  Er zijn vier ‘difficulty levels’ genaamd easy, normal, hard en difficult. Ik heb deze game om normal gespeeld en ik vond het al pittig, dus ik ben nieuwsgierig naar hoe moeilijk het zal zijn op difficult. Hierdoor blijft de game natuurlijk wel interessant. De gameplay zelf is erg verslavend. Als ik een level niet haal dan wil ik het toch nog één keer proberen. Dat terzijde is het verhaal natuurlijk niks nieuws. Het draait vooral om de gameplay.

+ Gameplay
+ Verschillende moeilijkheid niveaus
+ Stijl van de game
+ Uitdagend

-Geen sterk verhaal

Mocht je deze game zelf willen spelen neem dan een kijkje in de eShop. Steel Empire is namelijk in de eShop te koop voor €15,99.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.