Afgelopen weekend was het weer zover. Bij verschillende bordpellen winkels door heel Nederland kon je de nieuwe set spelen genaamd Oath of the Gatewatch. Ik ben inmiddels al naar verschillende pre-releases geweest en ze blijven leuk om te spelen. Tijdens een pre-release speelt iedereen namelijk voor het eerst met de nieuwe set kaarten. Dit maakt het makkelijk voor nieuwe spelers om in te stappen. Net zoals de vorige pre-releases speelde ik ook dit keer bij de bordspellen winkel in Leiden genaamd de Tafelridder.

img_oath_of_the_gatewatch_1

Het is natuurlijk belangrijk om goed voorbereid te zijn wanneer je naar een pre-release gaat. Dit betekend dat je sleeves moet meenemen. Sleeves zorgen er namelijk voor dat de kaarten in goede conditie blijven. Dit is natuurlijk handig voor als je ze ooit wilt ruilen of doorverkopen. Daarnaast heb je ook dobbelstenen nodig voor dingen zoals counters en het bijhouden van je ‘life total’. Tot slot heb je een deckbox nodig voor het deck dat je bouwt tijdens de pre-release. Een vriendin van me gaf me de tip om al mijn spullen te bewaren in een ‘fat pack’. Hierdoor ben je nooit iets kwijt. Daarvoor heb ik speciaal een fatpack van Avacyn Restored gekocht.

img_oath_of_the_gatewatch_4

Tijdens de pre-release krijg je een doosje waarin verschillende boosters met kaarten zitten. Dit zijn kaarten uit de nieuwste set Oath of the Gatewatch en de vorige set genaamd Battle for Zendikar. Met deze kaarten moet je een deck bouwen. Na wat advies vragen leek het erop dat mijn beste kaarten in de kleuren blauw en zwart zaten. Kortom het werd een control deck met flyers en natuurlijk een paar grote Eldrazi. Ik had namelijk Ulamog (een mythic) geopend en ik heb hem zelfs een keer kunnen spelen.  Naast de vijf basis kleuren heeft ’ colorless mana’ nu ook zijn eigen symbool gekregen aangezien het een belangrijke rol heeft in deze set. Gelukkig zijn er ook veel landjes en creatures toegevoegd die colorless mana maken, waardoor het niet moeilijk is om aan colorless mana te komen. Daarnaast is het ook makkelijk om aan een grote hoeveelheid mana te komen (denk aan 10 mana) om bijvoorbeeld een Ulamog te casten. Dit komt vooral doordat het nieuwe formaat een stuk langzamer lijkt te zijn. Mocht je overigens nog nieuwsgierig zijn naar mijn rares en mythics dan kan je ze hieronder vinden.

img_oath_of_the_gatewatch_7

Het was weer leuk om een keer MTG te spelen. Ik heb er helaas de laatste tijd weinig tijd voor gehad. Echter, ik moet wel toegeven dat deze set niet helemaal voor mij is. Ik ben geen fan van de Eldrazi (en het grootste gedeelte zijn Eldrazi kaarten), maar misschien denk ik er na een aantal drafts wel anders over. We zullen het zien. Ik heb vandaag in ieder geval een ontzettend leuke dag gehad. Mocht jij graag Magic the Gathering willen leren spelen, maar weet je niet zo gauw waar je moet beginnen, dan raad ik je aan om een FNM (Friday Night Magic) te bezoeken. Dit is een goede plek om je eerste toernooi te spelen en om natuurlijk tips te krijgen van ervaren spelers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.