Gamen kun je doen om uitgedaagd te worden, of om je even helemaal te verliezen in een specifieke wereld. Die gamewereld komt niet alleen binnen via je ogen, maar ook via je oren. De muziek in games wordt steeds bekender onder ook niet-gamers, onder andere door concerten als Video Games Live en de orkestseries van Zelda. De Female Asking Questions wil weten: welke gamemuziek luister je graag?

Artikel_FAQ_Laura

Tijdens mijn werk luister ik graag naar de muziek uit Halo. Hoewel ik de franchise nog lang niet genoeg heb gespeeld, geniet ik van die bombastische, heftige en soms zelfs emotionele muziek die regelmatig wordt begeleid door een enorm koor. Prachtig. Verder luister ik niet heel veel gamemuziek naast het gamen, want ik krijg er vaak heel veel zin van om te gamen en dan kan ik me niet meer op mijn werk concenteren 😉

ELISE

In games zoals minecraft en terraria laat ik de muziek meestal aanstaan omdat ik het wel een leuk deuntje vind, maar meestal zet ik de muziek in spellen uit.

Artikel_FAQ_Maike

Ik luister graag naar de game muziek van Final Fantasy, Child of Light en Kingdom Hearts. Daarnaast is de muziek van Ori and the Blind forest ook heel mooi.

Artikel_FAQ_Sandra

De muziek uit Mario Kart 8 vinden mijn vriend en ik helemaal geweldig. We zetten het graag op in de auto omdat het eigenlijk zo vrolijk is! Daarnaast vind ik de muziek uit de Pokémon-games echt super. Daar krijg je zo’n heerlijk nostalgisch gevoel van.

Artikel_FAQ_Celine

Er is niet echt een bepaalde muziek waarvan ik zeg:” ja dat luister is 24/7” maar er is wel een deuntje die steeds in mijn hoofd blijft zitten. Je kan het deuntje vinden in Mario Kart 7 en Mario kart 8. Ik kan het niet echt omschrijven maar wel tu tututututuutuu .

Artikel_FAQ_Patricia

Geen! Hoewel, de game die ik het meeste speel is toch wel De Sims en deze deuntjes zitten ook regelmatig (lees heel vaak) in diverse tv-programma’s als achtergrond muziek. Het is wel ernstig als je dat dan herkent, toch?

Artikel_FAQ_Sam

Ik ben helemaal weg van de Tavern Songs uit Dragon Age: Inquisition. Deze zijn gezongen door Elizaveta Khripounova die hiermee in de game de bard Maryden Halewell vertegenwoordigd. Vooral het nummer over mijn favoriete karakter Sera vind ik heerlijk. Werk van componist Marty O’Donnell kan ik ook zeker waarderen, je kunt zijn werk beluisteren in games zoals Halo en Destiny. Ik heb inmiddels ook de playlist van Life is Strange in mijn spotify lijst. Werk van Cris Velasco bekend van Mass Effect 2 en 3, God of War serie en zijn compositiewerk komt ook in de Battleborn game waar ik erg naar uit kijk. Van de Nederlandse bodem werd ik erg blij van het project waar Ivo van Dijk mee bezig was. Hij wist een flink aantal internationale artiesten aan te trekken voor zijn project Karmaflow. Je begrijpt het al muziek is voor mij ontzettend belangrijk binnen een game. Bij mij kan het de game echt maken of kraken. Voor mij moet het plaatje bij een game compleet zijn en daar is muziek en geluid een ontzettend belangrijk onderdeel in. Als ik een review aan het typen ben zet ik vaak de soundtrack van de desbetreffende game op. Zo komen mijn herinneringen aan de game ook makkelijker naar boven en zit ik meteen in de sfeer die de ontwikkelaars naar voren wilde laten komen.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.