It’s me Mario. Of in ieder geval vandaag. We gaan het hebben over New super Mario bros. Een virtual console op de WiiU.Je bent vast bekend met de eerste 2d platformer sinds Mario World, maar voor de zekerheid even een korte samenvatting:

Je baant je een weg door 8 verschillende werelden terwijl je 240 Star coins probeert te verzamelen. Er zijn nieuwe power-ups zoals de mega mushroom & blue Koopa. Ook zijn er mini games die je kunt spelen met je touch screen.

Het spel is een singleplayer.
Het spel is in 2006 uitgekomen voor de Nintendo DS en is sinds 17 december 2015 verkrijgbaar in de eshop als virtual console voor de WiiU.

img_The new Mario bros _1

Als je het spel start krijg je een DS op je touchpad. Die naar mijn mening wel erg klein is. Met die ds bestuur je dan het spel dat zowel te zien is op je touchpad als op je beeldscherm. Er zijn mogelijkheden om je beeldscherm niet in te stellen als DS zodat je alles wat groter kunt zien. Je kunt de prinses gaan redden als Mario of Luigi.

img_The new Mario bros _2

Een groot verschil: je kunt saven wanneer je zelf wil. Op de hoofdmap heb je verschillende kleur bolletjes, rood betekend verschillende uitgangen. Sommige delen kun je alleen bereiken door een mini Mario te zijn. Daarnaast zijn er ook mega mushrooms waar je een mega Mario van word. Ook heb je een blauw Koopa schild om mee door kleine doorgangen te komen en vijanden mee te verslaan. De mega&mini Mario zijn voor mij een leuke toevoeging. Het blauwe koopa schild niet zo. Het is nogal moeilijk te besturen en voegt wat mij betreft niet veel toe.

Net als in de andere Mario games zijn er talloze geheime doorgangen en trucjes. Dit maakt de game zeker een uitdaging.

img_The new Mario bros _3

De mini games zijn vooral over genomen Super Mario 64 DS maar er zijn ook nieuwe mini games. De mini games zijn naast de hoofd game een leuke toevoeging.

Oordeel:
Ook al is het een virtual console van bijna 10 jaar geleden, het is en blijft een leuk spel. De graphics laten zeker wat te wensen over, maar daardoor lijkt het ook bijna pixel art, wat ook zijn charme heeft.

De mini DS weergave is zeker geen aanrader, en het verbaasd mij ook dat hij hier standaard op ingesteld staat. Gelukkig kun je dit aanpassen en dan is het zekereview_cijfer_7.5r goed te doen. Daarnaast is het spel maar € 9,99.

Een Mario spel is altijd leuk om te spelen en als je geen DS hebt om het op te doen dan is de WiiU een redelijk alternatief. Je gaat er zeker nog wat speel uurtjes uit kunnen halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.