Wanneer Luigi de tocht in één van de kamers in het kasteel van Princess Peach controleert, valt er per ongeluk een boek uit een boekenkast. Dit boek vliegt open en allerlei papieren knipsels komen eruit. Wat Luigi per ongeluk heeft veroorzaakt is een heel nieuw avontuur voor Mario en zichzelf!

Arme Princess Peach en Princess Peach komen flink in de problemen. Ja, je leest het goed want één van de twee is de papieren variant die uit het boek is gekomen. Ze worden ontvoerd door Bowser en de papieren Bowser, die het voorzien hebben op het moeilijk maken van Mario’s leven. Hier blijft het echter niet bij want honderden Toads zijn ook uit het boek gekomen en in de driedimensionale wereld van Mario en Luigi beland. Naast de nodige verwarringen en verbaasde blikken besluiten Mario en Luigi de wijde wereld in te trekken om Toads te redden en de twee prinsessen op te sporen. De Toads uit Princess Peach haar kasteel letten op de papieren Toads die gered zijn en gezamenlijk zullen ze handige voorwerpen voor Mario en Luigi ontwerpen. Het duurt niet lang voordat Mario en Luigi er een extra bondgenoot bij krijgen: Paper Mario. Paper Mario komt ook uit het boek en heeft veel leuke en bijzondere vaardigheden die ik niet allemaal zal verklappen.

img_mario_luigi_paper_jam_2

De gameplay van Mario and Luigi: Paper Jam is erg interactief en divers. Je kunt de wereld verkennen van gebied tot gebied en zo Toads opsporen en avonturen beleven. In die gebieden kan je geheime locaties vinden waar alleen Paper Mario bij kan of waar je alleen met samenwerking tussen de helden bij kunt komen. Tijdens het avontuur zal je ook veel vijanden van Bowsers leger tegenkomen zoals Goomba’s, Koopa’s, de papieren varianten en diverse eindbazen. Deze gevechten zijn turn-based en een beetje wennen in het begin. Al snel leer je het vechten waarderen wanneer je meer opties krijgt. Zo krijg je aanvalstechnieken die je met Mario en Luigi, of met alle drie de helden kunt uitvoeren. Deze aanvallen zijn dan soms net minigames en dit vind ik heel leuk bedacht van Nintendo. Zo kan je bijvoorbeeld squash gaan spelen en vijanden met de bal raken, nadat je ze allemaal zo plat als een papiertje hebt geslagen met een enorme hamer. Paper Mario heeft daarnaast een kopieerfunctie waarmee hij zichzelf heel vaak kan kopiëren en zo speciale aanvallen kan gebruiken.

img_mario_luigi_paper_jam_1

Wat ik het allerleukste vind aan het spel is de diversiteit. Je weet maar nooit wat je in het volgende gebied aan gaat treffen. Naast het rondlopen en vechten krijg je namelijk te maken met geheime gebieden, uitdagende eindbazen en vernuftig verstopte ?-blokken. Je zult heel vaak dingen zien op de kaart of in het gebied waarvan je je echt afvraagt hoe je daar moet komen of wat je moet doen met dat rare voorwerp wat daar zo vreemd midden in het gras staat. Dit soort elementen houden niet alleen je nieuwsgierigheid vast maar zorgen er ook voor dat je regelmatig terug gaat naar een gebied om te kijken of je iets gemist hebt en of je nieuwe vaardigheden misschien onverwacht van nut zullen zijn. Een andere toevoeging aan Mario and Luigi: Paper Jam zijn de uitdagingen die je kunt voltooien. Dit is echt een functionaliteit naar mijn hart! Ik wordt constant uitgedaagd door dat uitroepteken onderin beeld tijdens een gevecht, die mij laat weten dat er bijzondere uitdagingen zijn. Zo krijg je uitdagingen voor groepsaanvallen door deze bijvoorbeeld perfect uit te voeren, maar ook het ontwijken van bepaalde vijanden of het verslaan van alle vijanden door één personage zijn erg uitdagend! Er zijn zelfs zoveel uitdagingen dat ik mijn ambitie even heb moeten laten varen omdat ik anders niet verder zou komen in de verhaallijn, maar alleen zou vechten met vijanden.

img_mario_luigi_paper_jam_3

review_cijfer_9.5
Sandra’s beoordeling:
Mario and Luigi: Paper Jam is een must-have voor iedere Mario (of Luigi) fan! Hoewel Luigi niet terug te zien is als papieren knipsel is Paper Mario wel van de partij samen met heel veel driedimensionale en papieren vijanden. Er zijn zo veel leuke vaardigheden, aanvallen en geheimen te ontdekken dat je heel lang zoet bent met dit spel. De gameplay met het verkennen van gebieden, oplossen van uitdagingen en puzzels binnen tijdsdruk en het spelen van diverse minigames geeft zo veel plezier dat je het spel niet meer weg kan leggen!

+ Leuke diverse gameplay die je uren zoet zal houden
– De verhaallijn had wel iets uitgebreider gemogen

Kopen als je graag Goomba’s met een reusachtige hamer plat wilt slaan!

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.