Afgelopen donderdag mocht ik naar de WB studio in Amsterdam om alvast te spelen met de nieuwe LEGO® Marvel’s Avengers. Een dagje gamen zeg ik überhaupt al geen nee tegen, maar als je dan ook nog even met twee van de producers kan praten is het helemaal feest. Dus met de trein op naar Amsterdam en ondertussen goed voorbereiden, oftewel flink wat koffie drinken en muziek luisteren.

Ik kwam al heerlijk vroeg aan bij het kantoor in Amsterdam en met de koude wind ging ik vlug naar binnen om even een kopje koffie te drinken, ja ik drink heel veel koffie. Wederom keek ik naar de WB mok en echt de volgende keer vraag ik gewoon heel lief of ze een zo’n mok kunnen missen want die zou niet misstaan in mijn mokken collectie. Enfin ondertussen liep de zaal al gezellig vol met pers uit de Benelux. Toen de uitgenodigde pers zich allemaal netjes gemeld hadden werden we begeleid naar de gezellige bioscoopzaal van WB om daar een presentatie te krijgen van Samuel Delaney, ik mocht Sam zeggen,  en Steven Thornton.

img_LEGO_Marvel_Avengers_03
Terwijl Sam ons de gameplay van de console en PC versie van LEGO® Marvel’s Avengers liet zien, ging Steven aan de slag met de handheld versie van LEGO® Marvel’s Avengers. En wat een enorme content krijgen we met de aankomende LEGO game! De game is niet alleen gebaseerd op the Avengers films zoals, The Avengers, Captain America: the First Avenger, Thor: the dark world, Iron Man 3. Nee om de game zoveel mogelijk te vullen met echte Marvel’s Avengers karakters hebben ze ook maar even de strips erbij gepakt. Het moge dus duidelijk zijn dat de Marvel fan deze game niet aan zich voorbij kan laten gaan. Een andere reden is dat de voice acting binnen de game gedaan is door de originele acteurs van de Marvel films en uiteraard is Stan Lee ook aanwezig binnen de game. Met zoveel content in een game zijn er dan ook een aantal vragen die naar boven komen want hoe zorg je ervoor dat de karakters en films binnen de LEGO® Marvel’s Avengers herkenbaar blijven?

“We hebben diverse hoofd momenten uit de films genomen en deze speel je door quests te spelen. Zo hebben we bijvoorbeeld het bekende gevecht in New York tussen The Avengers en Loki als quest. Daarnaast heeft iedere Avenger ook zijn eigen karakteristieke eigenschappen waardoor ze heel herkenbaar zijn.” aldus Sam Delaney.

img_LEGO_Marvel_Avengers_Sam_Delaney
Terwijl ik zo naar de beelden keek die op het bioscoopscherm verschenen kreeg ik het gevoel dat vooral Tony Stark aka Iron Man een grote rol binnen LEGO® Marvel’s Avengers had. Zo heeft hij enorm veel verschillende suits waar je uit kan en soms zelfs moet kiezen om enkele opdrachten te kunnen uitvoeren. Toch werd er mij verzekerd dat Iron Man niet de enige Avenger was die zoveel aandacht kreeg. Maar ja er is wel gekeken naar welke Avengers nu grote key rollen hebben binnen de Marvel’s the Avengers serie heeft. Zo zal je zien dat de Hulk, Thor, Captain America en Black Widow ook een grote rol hebben binnen deze game en worden er dus herkenbare gevechten uit de films gebruikt als quests.

img_LEGO_Marvel_Avengers_01
Toch is de game boordevol gevuld met verschillende Marvel karakters zoals ook Ms_Marvel, Unbeatable Squirrel Girl en wat dacht je van Speed. Deze karakters speel je vrij door de quests te spelen en zo krijg je steeds meer content binnen de game. Nu vraag je je wellicht wat heb ik aan al die Marvel karakters als ik toch begin met de standaard Marvel Avengers? Nou alle quests zijn herspeelbaar en zo kan je deze dus ook met een ander team spelen. Het leuke hieraan is dat de ieder Marvel karakter zijn eigen krachten heeft en omdat ze samen kunnen werken krijg je nieuwe combinatie gevechten. Zo kan Captain America bijvoorbeeld samen met Hulk een master slam creëren van brute kracht. Dit zorgt ervoor dat de game dus ook voor de langere termijn interessant blijft. Maar waar begin je nu mee welke Marvel Avenger is een beetje handig om mee te beginnen?

“Wanneer je nog nooit gespeeld hebt met LEGO Marvel dan is Captain America heel prettig en makkelijk om mee te beginnen. Hij heeft een schild die hij kan gebruiken om zichzelf mee te beschermen maar ook om mee aan te vallen. Hierdoor is het een makkelijk en fijn karakter.” Sam Delaney.

Nu gaf ik al eerder aan dat er flink veel aandacht is besteed aan Iron Man. Hij heeft zijn verschillende suits die hij op de meest uiteenlopende manieren aantrekt. Uiteraard heeft hij een grote fan basis want wie wilt er nu niet Tony Stark zijn?  Betekend dit dan ook dat Iron Man de favoriet is van producer Sam Delaney?

img_LEGO_Marvel_Avengers_02

“Mijn favoriete de LEGO® Marvel’s Avengers karakter is de Hulk. Niet zozeer omdat hij zo ontzettend sterk is en de speciale krachten die hij heeft maar vooral door zijn rol binnen het team. De manier waarop hij door zijn teamgenoten behandeld word is voor mij de reden waarom hij mijn favoriet is.” Sam Delaney.

Om met je de LEGO® Marvel’s Avengers door de game rond te kunnen rond spelen moet je dus diverse quests spelen. Hierdoor ontluik je diverse hubs, speelvelden, waarin je heerlijk je gang kan gaan. Manhatten is een van de werelden die we dit keer kregen te zien en het zag er goed uit. Er reden auto’s rond en er liepen NPC’s rond die je omver kon lopen en de wereld voelde hierdoor levendig aan. Het leuke is dat je niet alleen kunt rondlopen in de stad maar er zijn ook voertuigen in de game die je kan oproepen om mee rond te rijden.

img_LEGO_Marvel_Avengers_05

Nu is de PC en Console versie dus erg uitgebreid meer hoe zit het dan met de handheld versie van de LEGO® Marvel’s Avengers? Gaan we hier echt een veel uitgeklede versie zien of kunnen we ook genieten van open werelden en verschillende hubs?

“In de handheld versie van de LEGO® Marvel’s Avengers  zal je merken dat je nog steeds enorm veel content hebt om mee te spelen. Je hebt de bekende helicar en je kan het interieur veranderen in de Avengers Tower. Daarnaast is er een nacht modus en een exclusieve zij missie met verhaal.” aldus Steven Thornton Game Director handheld versie de LEGO® Marvel’s Avengers.

img_LEGO_Marvel_Avengers_Steven_Thornton

Nog een leuke feature binnen de de LEGO® Marvel’s Avengers zijn de verschillende ouderwetse collectors kaarten die je kan verzamelen. De game heeft alleen een locale coop en geen online coop omdat hier gewoon te weinig vraag naar is.

img_LEGO_Marvel_Avengers_04

“We hebben gemerkt dat men het heel erg leuk vind om de LEGO games gewoon met elkaar vanaf de bank te spelen in plaats van via een online kanaal. Hierdoor is deze game ook enkel met een locale coop en niet online coop.” Sam Delaney.

Dus ik denk dat ze in de nieuwe de LEGO® Marvel’s Avengers voldoende inhoud hebben gestopt om mee te spelen. Het is in ieder geval een game die iedere Marvel fan in huis moet halen. Nu is het alleen nog de vraag voor welk medium ga jij de game halen want hij komt uit op de Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, PC, Nintendo Wii U, Nintendo 3DS en PlayStation Vita. Nog een leuk weetje voor de Nintendo Wii U spelers onder ons op de Nintendo Gamepad zal je de map en hub kunnen zien tijdens het spelen. De release datum van LEGO® Marvel’s Avengers is 26 januari en ik kijk er nu al naar uit om hem verder te kunnen spelen.

One Comment on “Hands-On LEGO® Marvel’s Avengers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.