Morgen is die goede Sint jarig en al weken zijn wij hier thuis in rep en roer. Mijn dochter maakt het nu bewust mee en we gaan het dit weekend vieren. Meestal doen we ook een Sinterklaas spel, dit jaar niet, maar toch wil ik het met jullie delen hoe het in zijn werk gaat en wat je moet doen, het is namelijk heel erg leuk!!

Als eerste heb je cadeautjes nodig. Je haalt drie cadeautjes per persoon en dit kunnen simpele, handige en rare dingen zijn. Maar ook leuk om dat ene prulletje dat je nooit gebruikt uit de kast te halen en in te pakken. Alle cadeautjes moeten ingepakt zijn en worden op een stapel in het midden gelegd.

dobbelsteen_xenos

‘Vroeger’, speelden we dit spel met een gewone dobbelsteen en op een papier de spelregels. Bij de getallen 1 of 6 mag je een cadeautje uitpakken en voor je neer leggen. Zo ga je door tot alle cadeautjes zijn uitgepakt.

Nu ga je een timer zetten en ga je natuurlijk niet verklappen hoe lang het spel gaat duren. Maar na zo’n 45 minuten je lievelingscadeautjes afstaan, andere weer naar je toe halen en van plaats wisselen ben je er redelijk klaar mee. De nummers 1 en 6 doen weer gewoon mee in het spel. Nu kan je helemaal zelf weten hoe je verder speelt. Een voorbeeld van de acties die je kunt koppelen aan de nummers op de dobbelsteen zijn:

  1.  Een cadeau doorgeven aan de persoon links van je
  2. Speler moet een beurt overslaan
  3. Allemaal een plaats naar rechts opschuiven (cadeautjes blijven liggen)
  4. De speelrichting wijzigt (je start met de klok mee maar het kan alle kanten uit)
  5. Pak een cadeautje van iemand af
  6. Ruil een cadeautje met iemand anders

Zo ben je wel een tijdje zoet en gaat de strijd los als je je oogt hebt op een bepaald cadeautje of als je juist van een bepaald cadeautje af wilt.

dobelsteen_action

Tegenwoordig bestaan er kant en klare dobbelstenen die je kan kopen bij de HEMA, Action of Xenos. Alle kanten zijn al voorzien van een tekst en je hoeft alleen maar te dobbelen en te doen wat er op de dobbelsteen staat. Bij de HEMA was er een paar jaar geleden een ware run op de dobbelstenen, gelukkig is hij nu ook bij andere winkels te koop, het maakt het een stuk makkelijker spelen. Bij de Action heb je ook een draaischijf.

Heb jij het Sinterklaas spel al wel eens gespeeld? Staat het bij jullie ook op de planning rondom Sinterklaas? Of spelen jullie het juist rondom de kerst?

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.