Afgelopen zondag was het tijd om bordspellen te spelen, nieuwe spellen te kopen en Magic The Gathering kaarten te bekijken tijdens het Spellenspektakel in Eindhoven. Naast het uitproberen van bordspellen had je ook de optie om aan verschillende toernooien mee te doen, waaronder Magic the Gathering (MTG). Er was een Modern toernooi op zaterdag en twee toernooien op zondag, namelijk Sealed en Legacy. Kortom er was genoeg te doen voor de MTG spelers onder ons.

img_magicthegathering_2

Op de eerste verdieping van het gebouw was het MTG gedeelte te vinden. Hier kon je MTG benodigdheden kopen, zoals bijvoorbeeld sleeves, playmats en kaarten voor de nieuwe decks die je aan het bouwen bent. Als MTG speler bleef je waarschijnlijk op de eerste verdieping hangen. Echter, Op zondag, waren er twee toernooien en de meeste MTG spelers kwamen naar Eindhoven om in deze toernooien mee te spelen.

img_magicthegathering_1

Er zaten wel entree kosten verbonden aan deze toernooien. Voor een Spellenspektakel kaartje + toegang tot het Legacy toernooi betaalde je 20 euro, terwijl je voor een Spellenspektakel kaartje + toegang tot het Sealed toernooi 35 euro neer moest leggen. Als je ontzettend goed speelde tijdens deze toernooien dan kon het zo zijn dat je de rest van het Spellenspektakel nooit zou zien. Zo’n toernooi kan namelijk een hele dag duren, maar het is het zeker waard aangezien je erg leuke prijzen kon winnen. Zoals bijvoorbeeld Modern Masters 2 boosters, Battle for Zendikar boosters en fetches van zowel Khans of Tarkir als Battle for Zendikar.

img_magicthegathering_4

 

Nu wil je misschien weten wat Legacy en Sealed nou precies zijn. Daarom volgt hier een korte uitleg. Bij een Sealed toernooi moet je jouw eigen deck bouwen, van 40 kaarten, met de boosters uit jouw pool. Je krijg boosters van een afgesproken set en in dit geval was dat Battle for Zendikar. Daarna speel je tegen andere spelers die op dezelfde manier een deck hebben moeten bouwen. Als jij van deck bouwen houdt en zelf niet een competitief deck thuis hebt dan is een Sealed toernooi echt iets voor jou.

img_magicthegathering_3

Legacy decks bestaan uit 60 kaarten die jij zelf hebt samengesteld en daarnaast heb je nog een sideboard bestaande uit 15 kaarten. Deze kaarten mogen uit allerlei verschillende sets komen, al zijn er wel een paar uitzonderingen. Er is namelijk een lijst met kaarten die niet gespeeld mogen worden omdat ze gewoon te over-powered zijn. Aangezien je uit zoveel verschillende kaarten mag kiezen, staan Legacy decks er nogal om bekend om hun prijs. De echt goede kaarten zijn namelijk duur en deze kaarten wil je natuurlijk spelen in een Legacy deck.

img_magicthegathering_5

Aangezien ik zelf ook MTG speel vond ik het ontzettend leuk om te zien dat er zoveel toernooien werden georganiseerd voor de MTG spelers in Nederland. Ik hoop dat er volgend jaar, op de eerste verdieping, zelfs nog meer MTG gerelateerde dingen worden toegevoegd. Al is het natuurlijk niet de bedoeling dat het, het Spellenspektakel overneemt. Het is inmiddels een onderdeel van het Spellenspektakel, meer niet. Het was in ieder geval ontzettend leuk om zoveel MTG spelers te zien strijden om de beste te zijn. Misschien dat ik volgend jaar zelf mee doe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.