Zo, dat was weer een goedgevulde Nintendo Direct-uitzending, met een fijne blik op het nieuwe jaar, plus nog wat verrassingen aan het einde van 2015. Hierbij een razendsnel verslag van deze Nintendo Direct-aflevering:

The Legend of Zelda Twiligh Princess HD is een feit. 4 maart verschijnt hij, eventueel inclusief een Wolf-Link Amiibo, die in eerste instantie alleen als bundel verkrijgbaar is, maar later ook los.

De nieuwe Zelda-game waarover we dit jaar nog maar weinig hebben gehoord, verschijnt in 2016 nog steeds op Wii U.

Op de Virtual Console zijn NU downloadbaar: Phantom Hourglass en Spirit Tracks. Als je er eentje koopt voor 19 december, dan krijg je de andere voor de helft van de prijs. Per stuk zijn ze 9,99 euro, maar dan dus de tweede voor 4,99 euro.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes krijgt op 3 december een uitbreiding in de vorm van het nieuwe gebied Den of Trials. Er worden daarmee meer dan dertig levels toegevoegd en twee nieuwe outfits. Linebeck’s Uniform zorgt ervoor dat je in schatkistjes kunt kijken voor het openmaken, en de Fierce Deity Mail zorgt voor extra aanvalskracht in de vorm van energiestralen. Als je de game eens wilt uitproberen, dan kan dat op 14 november van 09:00 – 13:00 uur in een online demo.

Splatoon krijgt nieuwe omgevingen om in te spelen: museum D’Alfonsino en Mahi-Mahi resort, wat een soort waterlevel is. Later wordt dit echter een level zonder water, waardoor er meer plek is om inkt te spuiten. 13 november verschijnt er een update met meer dan 40 nieuwe items, er volgt ook een update in januari.

Super Mario Maker bestaat al uit 3,3 miljoen levels. Omdat mensen het moeilijk vinden om levels te vinden heeft Nintendo een webportal gemaakt waarin je heel gedetailleerd kan zoeken naar levels, zoals ‘time attack’ of ‘sound attack’ of ‘course themes’. Je kunt via die site ook alvast courses toevoegen aan je favorieten. De webportal moet verschijnen in december.

Niks nieuws maar leuk om te weten: 20 november verschijnen Animal Crossing: amiibo Festival, Mario Tennis: Ultra Smash en New Style Boutique 2: Fashion Forward. Begin december verschijnt Xenoblade Chronicles X.

Ed Valiente van Nintendo of Europe presenteerde wat indiegames: FAST Racing Neo (een racegame die op het eerste gezicht erg op Wipeout lijkt) en 15 december verschijnt op Wii U. Typoman is een puzzle-platformer die vanaf 19 november op Wii U verkrijgbaar is. Image & Form van Steamworld Dig presenteerde turn-based shooter Steamworld HEIST dat op 3DS verschijnt in december 2015.

Nintendo Badge Arcade werd aangekondigd. Het is een game waarin je badges kunt verzamelen om je home menu van je 3DS te pimpen. Je doet een soort grijpmachine-spelletjes. Je kunt gratis oefenen en dan winnen (een x aantal keer per dag), maar je kunt er ook echt geld aan spenderen. Het is nu direct verkrijgbaar in de eShop, mocht je nieuwsgierig zijn geworden.

Pokemon Picross verschijnt in december op 3DS.

De Virtual Console wordt uitgebreid met Pokemon Blue, Red en Yellow op 3DS. Hij is zoveel mogelijk origineel gehouden, maar voor het uitwisselen van Pokemon kun je daarvoor de wireless communicatie gebruiken.

Final Fantasy Explorers is een actie-RPG van Final Fantasy op 3DS, waarin je op een eiland een ontdekkingstocht maakt. Iedereen heeft zijn eigen baan en je kunt altijd wisselen. Met ‘Trance’ kun je bovendien als Cecil, Terra, Lightning en andere personages spelen. Het verschijnt op 29 januari 2016, alle downloadbare content die de game in Japan kreeg, zit er dan al gratis bij. De game bevat meer dan 100 missies, en er komt ook een collectors edition van.

De opgepoetste, vrij complete Mega Man Legacy Collection-collectie die al eerder op andere consoles verscheen, komt nu naar Nintendo’s handheld. Heel erg moeilijk, dus succes. Er zijn ook speciale challenges die je alleen krijgt als je de Mega Man Amiibo gebruikt. 23 februari 2016 verschijnt-ie.

Pokken Tournament is een arena-vechtgame van de Pokemon Company. Er komt een amiibo-kaart van Shadow Mewtwo, waarmee je direct Shadow Mewtwo in de game kunt spelen. Vanaf de lente van 2016 is deze game beschikbaar.

Star Fox Zero zou eigenlijk eind dit jaar uitkomen, maar werd uitgesteld naar 2016. Nintendo lichtte enkele toestellen toe, waaronder eentje die gebruikmaakt van de GamePad (die normaal de cockpit laat zien). De nieuwe releasedatum is april 2016.

Lucas uit de Super Smash Bros Collection krijgt begin 2016 een Amiibo. Resetti, Blathers, Celeste en Kit van Animal Crossing komen volgend jaar. Isabelle, Digby, KK, Mabel, en de andere eerder aangekondigde Animal Crossing Amiibo, die komen nog steeds op 20 november, evenals de tweede serie Amiibo-cards van Animal Crossing.

Pokemon Super Mystery Dungeon komt op 19 februari 2016 naar Nintendo 3DS.

Hyrule Warriors: Legends is de 3DS-versie van Hyrule Warriors dat op Wii U verscheen. Volgend jaar verschijnt het, met nieuwe content zoals Tetra, Toon Link en King of Hyrule uit The Wind Waker. Er is ook een nieuw personage genaamd Linkle, een meisje dat op Link lijkt en twee kruisbogen tegelijk gebruikt. Hyrule Warriors Legends verschijnt op 20 maart 2016.

RPG Bravely Second: End Layer verschijnt volgend jaar in het eerste kwartaal van 2016, inclusief een ‘deluxe collectors edition’ met een CD, artbook en kleine figurine.

RPG Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past verschijnt op 3DS in 2016. En Dragon Quest VIII Journey of the Cursed King verschijnt ook in 2016 op Nintendo 3DS.

Fire Emblem Fates verschijnt in 2016 op 3DS. Er zijn twee versies: Birthright en Conquest. Elke vertelt hetzelfde verhaal, maar van een andere zijde. Ook hier kun je de tweede game met een korting kopen. Later komt er nog een derde verhaallijn bij, genaamd Revelation. Die is alleen beschikbaar voor mensen die de eerste twee hebben gekocht. Uiteraard is er een special edition die alle drie de verhalen bevat, plus een artbook.

Aan het einde volgde een trailer waarin te zien was dat er Final Fantasy-personages worden toegevoegd aan Super Smash Bros, waaronder Cloud.

In december 2015 komt er een speciale uitzending voor Super Smash Bros.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.