Voordat de game Tony Hawk’s Pro Skater 5 op mijn deurmat viel, vernam ik al dat de game niet erg goede cijfers kreeg. Zo erg kan het toch niet zijn dacht ik bij mij zelf: ‘ik ga het tegendeel bewijzen’. Met dit als motto begon ik vol met goede moed aan deze game. Lees snel verder of ik wel positief ben over de nieuwe Tony Hawk’s Pro Skater 5.

Nostalgie
Eind jaren negentig speelde ik graag Tony Hawk op mijn PlayStation 1 en later de opvolgers op de PlayStation 2. Ik denk hier met een leuke en fijne herinneringen aan terug. Wat was ik ontzettend blij toen ik hoorde dat er een nieuwe Tony Hawk’s Pro Skater werd aangekondigd. Maar mijn jeugdherinnering werd al snel verpest op het eerste moment dat ik de game opstartte. Bij het opstartscherm waar het logo Activision verschijnt, liep het totaal vast. Ik geloofde mijn ogen werkelijk waar niet. Dat dit überhaupt mogelijk is. Wel moet ik zeggen dat ik de launch-patch nog moest downloaden, maar dan nog mag dit absoluut niet gebeuren. Er zijn namelijk ook mensen die (ja die zijn er) geen internet hebben, voor deze mensen is de game dus zonder deze patch, niet speelbaar.

img_th5-1

Ellende
Nadat ik eindelijk de patch had gedownload, kon ik gaan beginnen. Nog steeds gaf ik het de voordeel van de twijfel, zelf ga ik namelijk altijd uit van het goede. Ook helaas, strandde dit gevoel al snel. . De game begint altijd in een skatepark waar ook andere spelers zijn. Vanuit hier start je de missies op.
Ondanks ik een vrij snelle internet verbinding heb, haperden de andere spelers voorbij in het skatepark, dit ziet er dus ongelooflijk slecht uit. Dit multiplayer gedeelte is echt vreselijk slecht. Je rijdt met 19 andere spelers door het park, de enige interactie die je met spelers hebt, is lomp tegen elkaar aan botsen. Erg irritant dus.

Missies
Het doel van het spel is om alle skateparken vrij te spelen. Dit doe je door missies te doen in de skateparken waar je wel toegang hebt. Hierbij haal je dan de sterren, die je dan uiteindelijk toegang geven tot meer skateparken. De missies zijn erg eentonig en saai. Sommige slaan dan ook nergens op. Zo is er bijvoorbeeld een missie waarbij je hoofd groter wordt tot deze ontploft als je niet genoeg punten haalt in een bepaalde tijd. Dit ziet er heel nep uit.

img_th5-2

Grafisch
Iedereen heeft een PlayStation 4 of een Xbox One in huis staan om er mooie game graphics op te zien. Niet elke game is even mooi maar in de meeste gevallen, zien de games op deze generatie spelcomputers er erg goed uit. Tony Hawk’s Pro Skater 5 zit er op zijn zachts gezegd echt niet mooi uit. Je schaamt je bijna om dit te zien op je scherm. Verbazingwekkend dat de graphics van het spel lijken op een soort kruising tussen een PlayStation 2, PlayStation 3 en PS Vita spel. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de ongelooflijk frustrerende frame rate vertragingen.

Mirjam’s oordeel review_cijfer_2.0
In mijn leven heb ik al heel veel games mogen spelen maar dit is veruit de slechtste game die ik ooit heb gespeeld. Ik hoopte voorafgaand, dat de andere sites die hier over schreven ongelijk hadden. Helaas moet ik dus ook bekennen dat deze game een al ellende is. Niks van mijn jeugdsentiment kwam naar boven met deze game.

+ Het doosje van de game ziet er tof uit….
– Grafisch slecht, missies saai en eentonig, multiplayer is laggy, erg veel frame rate problemen

Kopen als je; €60,- euro in de sloot wilt gooien en/of ontzettend eigenwijs bent om de game toch te gaan spelen.

One Comment on “Review: Tony Hawk’s Pro Skater 5 (PS4)”

  1. Haha, jammer dat je voor een prijskaartje van bijna €60,- enkel een mooi doosje hebt. Ik zat te twijfelen aan deze game en had al verschillende gameplays en reviews gelezen. Ik skip het kopen deze keer. Ik heb vroeger echt vastgeketend aan mijn PS dit spel uuuuuuren aan een stuk doorgespeeld zonder verveling. Jammer dat sommige games geen goede comebacks krijgen. Thanks voor de review!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.