Het is maar goed dat mijn Suusje (oldtimer Suzuki Alto) niet echt harder kan dan 120km/h. De afgelopen weken waande ik me dankzij Forza Motorsport 6 weer helemaal als een volleerde coureur maar dan met een controller in de hand in plaats van een stuur. Al staat dat laatste toch ook wel op mijn wensenlijstje.

Na een flinke tijd heb ik de smaak van racegames weer helemaal te pakken dankzij mijn Xbox One. Na Forza Motorsport 5 en Forza Horizon 2 wilde ik uiteraard graag aan de slag met Forza Motorsport 6. Tijdens Gamescom had ik al enkele gesprekken gehad met verschillende mensen die aan deze game gewerkt hadden. Het leuke is dan om te zien en horen hoe trots ze op hun product zijn, of ik vind dat dit terecht is lees je hieronder.

Forza voor de auto fan
Als er een racegame is die veel verschillende wagens heeft dan is dat toch echt Forza. Je hebt de keuze uit meer dan 450 verschillende wagens. Ja natuurlijk moet je daar wel wat voor doen namelijk racen, racen en nog eens racen. Dat is ook de enige manier om te leren welke waggie nu gemaakt is voor jou. Zo ziet de Jaguar F-Type R Coupé uit 2015 er misschien wel heel erg geil uit, alleen vind ik ‘m voor geen meter rijden. Terwijl de Toyota’s die ik in mijn virtuele bezit heb, de Toyota GT86 uit 2013 en Toyota Supra RZ uit 1998, heerlijk over de weg heen glijden. Ook de Chevrolet’s laten weer zien wat een heerlijke power hebben. Gelukkig zijn er mogelijkheden om testritjes te maken voordat je de zuurverdiende credits besteed aan een nieuwe bolide. Heb je een aantal credits gespaard komt er een verrassing je mag namelijk een draai aan het rad geven. De ene keer win je een super dikke bak en de andere keer wat credits of een upgrade setje voor een van je auto’s. Dit is nog eens leuk je wagenpark uitbreiden!

Forza6

Ga de strijd aan
Het leuke binnen Forza Motorsport 6 is dat je de strijd aan kan gaan met verschillende rivalen. Voor mij werkt dit erg stimulerend want ik wil inderdaad beter zijn dan (fictief) virtuele racebunny96. Tijdens het racen zie ik hierin ook updates verschijnen zoals dat ik inmiddels beter ben in deze race dan een andere Forza racer. Je kan daarnaast ook de modus competities starten, een multiplayer race opstarten of je rivalen uitdagen en uiteraard overwinnen. Maar ook binnen de carrière modus is er veel uitdaging te vinden. Langzaam maar zeker leer je verschillende type wagens kennen en ook de verschillende realistische tracks die de game rijk is. Dan heb je ook nog altijd de keuze om deel te nemen aan de verschillende Showcase Events waarbij je kan kiezen tussen opdrachten. Heb je zin in een dragrace dan kies je daarvoor of wil je graag tikkertje spelen met een rivaal? Je kan het zo gek niet bedenken of je vind het binnen Forza Motorsport 6. Het is zo uitgebreid dat er altijd wel een moment te vinden en of verzinnen is om even een wedstrijdje op te pakken.

Rijbewijs bij een pakje boter
Wat Forza voor mij een genot om te spelen maakt is de realistische gameplay. Om de race een beetje eerlijk te houden heb ik altijd de huftermodus aan staan. Zelf kan ik het ook niet laten om de competitie een tikje tegen hun kont, zijkant of in het ergste geval voorkant te geven. Dan is het wel zo netjes om de competitie dezelfde mogelijkheid te bieden. Wanneer je mijn scheurmonster aan het einde van de gemiddelde race ziet kan je een voorstelling maken hoe boos de teambaas zou zijn ook al ben ik net eerste geworden. Hoera voor de garagepersoneel die er dan weer voor zorgen dat mijn botsauto weer een pronkauto wordt. Ook de besturing van je auto kan je geheel naar eigen wens instellen. Na verloop van tijd kan je ook credits investeren in diverse mods om je rijervaring te verrijken en verbeteren door bijvoorbeeld extra credits te krijgen bij het racen met een auto die deze mod heeft. Deze mod’s kunnen je heel erg goed helpen bij het halen van je doelen binnen de race.

Forza6_04

De beste racebanen
Naast het betere beukwerk, wat het racen soms extra lastig maakt, zijn ook de verschillende racebanen erg realistisch nagemaakt. Ze hebben letterlijk iedere racebaan bestudeerd van de bochten tot aan de verschillende gaten in het wegdek. Dus wanneer het regent en er een plas hoort te verschijnen dan verschijnt deze ook. Schijnt de zon dan schijnt deze soms precies op de plek waar jij potverdorie net die mooie bocht wil maken in je ogen. Dit geeft mij een enorme kick tijdens het racen op de verschillende banen, op deze banen hebben de grote namen ook hun strijd gestreden en nu mag ik virtueel in hun voetsporen treden. Zo heb ik ook echt al een aantal favoriete racebanen, de nieuwe racebaan van Rio De Janeiro is er een van. Terwijl je door de nauwe straten rond racete in scherpe bochten die je toch met een flinke snelheid kan nemen schiet je zo via een heuvel op weer een tunnel in. Deze track heeft echt alles wat je maar kan bedenken en voelt aan als een rally wat soms een fijne afwisseling is na wat Indianapolis rondjes te hebben gereden.

Kwijlend naar het scherm kijken
Hoewel mijn droomauto toch echt mijn Suusje is heb ik wel een algemene bewondering voor verschillende bolides. Hoe leuk ik het vroeger vond om naar de Autotron in Rosmalen te gaan, niet alleen voor het huis van de toekomst, en de prachtige auto’s daar te bewonderen. Nu kan ik dat gewoon heerlijk vanaf mijn luie stoel doen en net genieten van de stemmen uit Top Gear in mijn ogen HET tv-programma voor auto’s. Binnen Forzavista kan ik ook de verschillende droomwagens van dichtbij bekijken. De details zijn weer net als we gewend zijn van Forza verbluffend te noemen en krijg ik kippenvel bij het zien van al dit moois. Uiteraard kan je jouw racekindjes niet alleen bekijken maar ze ook volledig aanpassen van uiterlijk tot aan prestaties. Dit maakt Forza 6 nog meer eigen en krijg je net als sommige in het echt hebben een binding met je auto. Dat laatste is goed want je krijgt ook nog eens loyaliteit credits.

Forza6_06

Sam’s conclusie:review_cijfer_9.2
Forza motorsport 6 is een genot om te spelen. De regen die het wegdek hier en daar vullen met waterpoeltjes, de zon die lekker in je ogen schijnt, het interieur wat je ziet terwijl je door de bochten heen scheurt en de besturing die heerlijk aanvoelt ook al speel je met een controller. Er zijn zoveel mogelijkheden om de game te spelen dat er voor iedereen een modus te vinden is om aan de slag te gaan als coureur. Dus ik zou zeggen stap in en race mee!

+ Realistische racetracks en weer simulatie.
+ Talrijke auto’s om uit te kiezen.

– Hufters op de weg.

Kopen als je: wat heb je ‘m nu nog niet gekocht? Nee serieus heb je een Xbox One en wil je heerlijk kunnen racen dan kan deze echt niet ontbreken in je game collectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.