Speciaal voor jullie heb ik voor Dierendag een aantal apps gespeeld met natuurlijk een dier in de hoofdrol. Het gaat om verschillende gratis apps die ik voor de iPad heb gecheckt. Bij het zoeken naar leuke apps ging er een dierenwereld open wat een hoop apps zijn er gemaakt met een dier in de hoofdrol! Het was lastig om er vijf uit te kiezen.

Agent Molly Pet Detective

img_dierendag_apps_agentmollyIn deze app is het de bedoeling dat je Agent Molly helpt om dieren terug te vinden die zijn verdwenen. Maar er zijn ook andere opdrachten, als wie heeft er van de woonkamer een rommel gemaakt? Per locatie heb je een aantal voorwerpen die je helpen het mysterie op te lossen. Zodra je dit gelukt is ga je steeds een level verder en kom je bij een ander mysterie terecht om op te lossen. Deze app is heel leuk om te spelen en ziet er superleuk en gekleurd uit. Het nadeel is dat het in het Engels is, maar als je kindje dingen snel snapt kan hij of zij zich er prima mee vermaken. Kinderen hebben soms aan een woord genoeg. Wel zijn de reclames irritant maar door de ‘full version’ aan te schaffen heb je hier geen last meer van.

Je kan Agent Molly Pet Detective via iTunes downloaden. Hij is voor de iPad en iPhone te downloaden of voor je telefoon via Google Play.

House of Mice

img_dierendag_apps_houseofmiceIn deze puzzel game is het de bedoeling om de kat te verjagen (te laten ontploffen) en als het lukt ook wat kazen te pakken. Je hebt een paar muizen om de levels te spelen en schiet deze richting de kat. Dit doe je door te slepen met je vinger over het scherm. Alleen ligt de kat soms ‘verstopt’ achter wat kratten die je in het begin met een muis kapot krijgt maar naarmate je verder komt deze sterker worden en meer muizenlevens kosten om kapot te maken. Het is soms pittig om de kratten kapot te maken en ook nog de kazen te pakken. Uiteindelijk ben ik er maar voor gegaan om de kat zo snel mogelijk te pakken en als ik een muisje over had deze gebruikte om nog wat kaas op te peuzelen. De levels worden steeds uitdagender en dus pittiger.

De ‘Lite’ versie is gratis te downloaden via iTunes.

Dig It – Cat mine

img_dierendag_apps_digitJe laat een stelletje katten voor je in de mijn werken om grondstoffen te delven, deze om te smelten en er producten van te maken. Het heeft even geduurd voor ik het een beetje door had wat de bedoeling nu was. Je hebt een aantal dagelijkse taken om te doen en speelt hier weer geld mee vrij. Er verschijnt uitleg in het Nederlands om daarna weer in het Engels te verschijnen wat ik erg onduidelijk vind. Je blijft steeds verder zoeken en delven in de mijn en gaat steeds dieper. Daarnaast kan je schatten graven heb je dagelijks een rad om aan te draaien en kan je steeds meer katten voor je laten werken. Nadat ik de game had gespeeld en weg had gelegd gingen mijn katten gewoon door met graven. Om uiteindelijk snel verder te komen ben je al gauw genoodzaakt om geld in de game te stoppen wat ik het persoonlijk niet waard vind.

Deze game is te downloaden voor de iPad en iPhone via iTunes of via Google Play.

Clumsy Cat

img_dierendag_apps_clumsycatAls de kat van huis is dansen de muizen op tafel is de uitspraak ongeveer. In Clumsy Cat heb je een kat en zijn baasjes zijn van huis. Het is aan jou om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk spullen in huis kapot te maken!! Leuk om te doen, meestal heb je in spellen dat je iets moet opbouwen of iets dat niet kapot mag hier gaat het dus compleet anders. Het is wel zo dat je de beschikking hebt over een kat en de rest moet je aanschaffen voor €2,99. Om nu te zeggen dat het dat waard is vind ik lastig te zeggen maar na een stuk of 10 keer het huis van top tot teen gemold te hebben was ik er eerst wel klaar mee. Je kan ook achievements vrijspelen wat het een tikkeltje uitdagender maakt.

Je kan Clumsy Cat voor zowel de iPhone als iPad downloaden via iTunes.

Kat en Muis Staart

img_dierendag_apps_katenmuisstaartDit is een spel die bijna iedereen wel kent alleen dan onder de naam ‘Snake’. Weet je nog vroeger op je Nokia had je het spel Snake waarbij je dingetjes moest pakken en hierbij je slang steeds langer werd. Nu is dat ook het geval alleen pakt de kat de muizen en krijg je een steeds langere slang van muizen achter de kat aan. Je kan een foto van je eigen kat uploaden en deze de hoofdrol laten spelen in het Kat en Muis Staart spel. Je zou het ook tegen een vriend(in) kunnen opnemen en kijken wie als eerste de langste ‘slang’ heeft verzameld. Simpel, ziet er leuk uit, is Nederlands en voor heel even leuk.

Te downloaden voor de iPhone en iPad via iTunes.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.