Tijdens Firstlook 2015, was één van de eerste games die ik kon spelen The Legend of Zelda: Triforce Heroes voor de 3DS. Dit spel kan je het beste spelen met twee vrienden die net zulke grote Zelda fans zijn als jij, want dit spel is namelijk op zijn best tijdens de co-op mode. Echter dat betekend niet dat deze nieuwe Zelda game geen single-player mode heeft. Dit betekend dat je deze game niet voor de single-player mode moet kopen.

img_triforceheroes_2

Tijdens Firstlook mocht ik zonder uitleg of wat dan ook direct één van de eerste levels spelen. Gelukkig had ik dit level al eerder gespeeld en wist ik hoe belangrijk samenwerking was in dit spel. Tijdens dit level was het namelijk de bedoeling dat je samen werkte met je twee mede-spelers om zo een totem te vormen. De bovenste kon dan met pijl en boog monsters neerschieten en speciale bollen raken, terwijl de onderste de totem kon sturen. Echter, het is wel belangrijk dat je dit aan elkaar communiceert anders word het ontzettend moeilijk om een level af te maken.

img_triforceheroes_3

Op het scherm heb je een aantal standaard reacties tot je beschikking om te communiceren met je vrienden. Een van deze reacties is bijvoorbeeld de equivalent van ‘kom hier’. Om zo jouw kleine party allemaal op één plek te krijgen. Daarnaast kan je ook juichen wanneer je een missie hebt gehaald. Ook is het belangrijk dat je de juiste kostuums kiest voor bepaalde levels. Elk kostuum geeft namelijk weer een andere vaardigheid en deze vaardigheden heb je nodig om bepaalde levels met succes af te ronden.

img_triforceheroes_4

Zoals ik al eerder zei, de multi-player mode ziet er leuk uit, maar er is ook een campaign-mode. In deze mode heb je de controle over Link en twee zielloze poppen. Je kan ze alle drie besturen, maar het vervelende in deze mode is dat je ze allemaal slechts één voor één kan besturen. Dit betekend dat je een goed, strategisch overzicht moet hebben bij een gevecht om ervoor te zorgen dat Link en de twee poppen elke keer goed gepositioneerd zijn. Ik vermoed dat dit voor veel frustrerende momenten gaat zorgen.

img_triforceheroes_5

Tot nu toe heb ik alleen de gameplay besproken, maar er zit ook zeker een nieuw verhaal achter deze game. The Legend of Zelda: Triforce Heroes speelt zich af in Hystopia. Hystopia is eigenlijk een koningrijk vol met fashionista’s. Het enige belangrijke onderwerp in dit land is de laatste mode. Op een dag ontvangt prinses Styla een cadeau. Dit blijkt een lelijke  zwarte jumpsuit te zijn die prinses Styla nu gedwongen is om te dragen. Dit is prinses Styla’s vloek.  Nu moet prinses Styla gered worden van deze vloek. Kortom ze heeft een held nodig en dat ben jij.

Ben jij niewsgierig naar The Legend of Zelda: Triforce Heroes? Goed nieuws, hij is namelijk nu al uit. Dus wil je graag op een nieuw avontuur in Hystopia met twee van je beste vrienden, bezoek dan een video game winkel of een speelgoedwinkel en haal deze nieuwe Zelda game vandaag nog in huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.