Not-so-scary games voor Halloween

Wil jij graag tijdens Halloween enge games spelen, maar ben je, net zoals ik, geen fan van de nachtmerries die meestal volgen. Ben je liever niet bang voor elke schaduw in je huis als je ‘s nachts de weg naar de badkamer probeert te vinden. Misschien is deze lijst met games dan geschikt voor jou. Er zijn namelijk genoeg video games, geschikt om te spelen tijdens Halloween, die helemaal niet zo eng zijn.

Hieronder heb ik een kleine lijst opgesteld met not-so-scary Halloween video games, zodat iedereen Halloween/scary-themed video games kan spelen tijdens Halloween.
pi5or7aBT

Stray Cat Crossing (PC)
Stray Cat Crossing is een pixel indie horror game. Wat deze game minder eng voor mij maakt is de schattige pixel stijl van deze game. Dit is één van de games die ik graag zelf wil spelen tijdens Halloween.  Het verhaal luidt als volgt: op een donkere avond zie je een meisje, genaamd Cat, huilen aan de zijkant van de weg. Ze vraagt je of je haar naar huis kan brengen. Dit is waar jouw avontuur begint. In Cat’s huis vind je onder andere verschillende soorten monsters en puzzels die jij moet oplossen om uiteindelijk het huis weer te kunnen verlaten. Natuurlijk ontdek je ook wat meer over Cat en het verhaal, maar het is natuurlijk het leukst als je daar zelf achter kan komen. Dit spel is te vinden op Steam voor maar €2,-.

Luigi’s Mansion 2 (3DS)
Luigi, Mario’s bekende broer, heeft ook zijn eigen reeks aan spellen, namelijk Luigi’s Mansion en Luigi’s Mansion 2. Luigi gaat op spokenjacht in deze games. Hij loopt door verlaten landhuizen vol met spoken, puzzles en andere geheimen. Luigi maakt gebruik van de Spookzuiger 5000 om Boo’s te vangen. Luigi’s uiteindelijke doel is om de donkere maan te herstellen zodat de spoken, in de schaduwvallei, zich weer normaal gaan dragen. Wat luigi’s mansion geschikt maakt als een Halloween game is het spookhuis waar het zich in afspeelt. Echter, de standard Mario stijl van deze game zorgt ervoor dat deze game absoluut niet eng over komt. Dat betekend natuurlijk niet dat deze game minder leuk is om te spelen. Luigi’s Mansion is een redelijk nieuw spel en is helaas iets duurder. Hij wordt namelijk verkocht voor €44, 98.

Darkest Dungeon (PC, Mac, Linux, PS4, PS Vita)
Darkest Dungeon is een uitdagende ‘roguelike, turn-based’ RPG met zijn eigen unieke draai. In deze game moet je namelijk ook rekening houden met de gemoedstoestand van je party. Heeft een van jouw party-members misschien honger, of is hij of zij ziek, of misschien zijn je party-members wel gewoonbang voor donker. Kortom, het is waar om een avonturier te zijn en dungeons te onderzoeken. Het stress niveau van jouw personages kan zowel positief als negatief beïnvloed worden. Jouw personage kan zowel vastberaden als paranoïde, in paniek of hebzuchtig zijn. Dit verandert het gedrag van jouw personages en jij moet hiermee leren omgaan.

Ik heb Darkest Dungeon toegevoegd aan deze lijst vanwege de donkere en Gothische stijl van dit spel. Daarnaast zorgt het psychologische aspect voor een unieke en engere game. Stel je voor als je party-members paranoide zijn, hoe ga je hier dan mee om? Zal dat jouw gameplay ook beïnvloeden? Ik vind wel dat ik moet melden dat ik al op meerdere sites heb gelezen dat dit een zeer moeilijk spel is. Dus hou daar rekening mee als je deze game gaat spelen. Op dit moment is deze game voor €14,99 te koop op Steam.

The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D (3DS)
Het tweede Nintendo spel op deze lijst is The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D. Dit is een remake van The Legend of Zelda: Majora’s Mask. In deze game wordt Link in een hinderlaag gelokt tijdens een rit door het bos. Skull kid steelt zowel Epona als zijn Ocarina of time. Daarnaast wordt Link ook nog eens getransformeerd in een Deku Shrub. Link gaat samen met Tatl, een van de kleine feetjes, achter SKull Kid aan en onderweg komt hij een handelaar tegen. Een van zijn maskers was gestolen door Skull Kid. Deze handelaar maakt de volgende deal met Link, als Link binnen drie dagen Epona, de Ocarina en het masker terugkrijgt dan zal de handelaar Link terug veranderen. Aan het einde van de derde dag slaagt Link erin om zijn Ocarina terug te krijgen. Vanaf hier begint jouw avontuur. De Ocarina kan namelijk de tijd terug draaien. Hierdoor zal je dezelfde drie dagen elke keer opnieuw op moeten starten om niet alleen jezelf te redden, maar ook de bewoners van Termina. Er hangt immers een maan boven Termina die elk moment neer kan storten.

De reden waarom ik deze game heb toegevoegd aan deze lijst is de stijl van deze game. Termina en zijn bewoners komen stiekem best wel griezelig over. Daarnaast hangt er een dreigende maan boven Termina, die jouw de hele tijd aanstaart. Er is een unieke en enge sfeer aanwezig in deze game en daarom is het een perfecte game voor Halloween.  Hieronder vind je een trailer die de sfeer van deze game goed demonstreert. Mocht dit overigens niet eng genoeg zijn dan is het misschien nog interessant om te weten dat er een theorie rondzweeft op het internet, die beweerd dat Link eigenlijk dood is in deze game en dat deze game draait om verdriet, verlies en om het accepteren van je lot. Of dit waar is, is natuurlijk maar de vraag. Echter, dit maakt de game wel een stuk enger. The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D is nu te koop voor €44,98.

Grim Fandango Remastered (PC, Mac, Linux, PS4, PS Vita, Ipad, Iphone, Android)
Grim Fandango een een ‘point and click’ avonturen spel waarin je het personage Manny Calavera volgt. Manny Calavera is een reisleider voor ‘The Department of Death’. Het duurt namelijk vier jaar voordat na overlijden aankomt bij het hiernamaals. Hoe je deze reis maakt hangt ervan af hoe je hebt geleefd.  Wanneer je een goed leven hebt geleeft kan je namelijk met een trein door het gevaarlijke landschap reizen om bij het hiernamaals te komen. Echter, als je een slecht leven hebt geleid dan moet je waarschijnlijk lopen. Echter er lijkt iets compleet mis te zijn met deze afdeling. Er speelt zich een komplot af achter de schermen. Waarom krijgt Manny’s collega bijvoorbeeld alle goede klanten? Zo kan Manny natuurlijk nooit zijn schuld af betalen en doorreizen naar het hiernamaals. Manny besluit om op onderzoek te gaan.

De reden waarom ik dit spel heb gekozen is omdat dit spel zich af speelt in het hiernamaals, of eerder in een wereld tussen die van ons en het hiernamaals. Daarnaast werkt Manny als Magere Hein en dat is ook aan hem te zien. Dit spel is geliefd onder veel gamers en zeker een aan te raden om sowieso te spelen of het nou Halloween is of niet. Echter, gezien de setting van de game leek het me een goede toevoeging aan deze lijst. De prijzen voor deze game verschillen aangezien hij is uitgebracht voor zowel consoles, als PC, als telefoon en tablet. Om je een beetje een idee te geven van de prijs, de PC versie wordt verkocht voor $14,99. Dit is ongeveer €13,71.

Wat vind jij van mijn collectie not-so-scary Halloween games? Heb jij nieuwe ideeën opgedaan of heb je nog nieuwe ideeën toe te voegen aan onze lijst, laat het ons dan weten in de comments. Daarnaast heb ik benieuwd naar wat jij gaat spelen tijdens Halloween. Ben jij een fan van de enge games of hou je van de Halloween sfeer, maar niet per se van hele enge games?

pi5or7aBT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.