The Unfinished Swan is een bijzonder avontuurspel wat is uitgebracht door Giant Sparrow in 2012. Giant Sparrow is een kleine onafhankelijke gamestudio die maar bestaan uit een tiental medewerkers. Samen hebben zij maar één doel: games creëren die zorgen voor compleet nieuwe, surrealistische ervaringen voor de spelers. Dat is ze met The Unfinished Swan gelukt.

img_the_unfinished_swan_1

Als de jongen Monroe, wiens moeder is overleden. Zij liet hem een onafgemaakt schilderij na van een zwaan. De zwaan komt echter tot leven in het schilderij en Monroe gaat er achteraan. Gedurende het spel zal je op zoek moeten naar de zwaan, die je voornamelijk kort te zien krijgt of kunt horen op sommige momenten. De rest van het spel is erg kalmerend en rustig en je kunt lekker genieten van de bijzondere gameplay en de verhaallijn. Het is namelijk alsof je door een kinderboek heen speelt, met diverse hoofdstukken die geschreven zijn op muren en die vervolgens in je avontuur tot leven komen. Het gaat over een koning en zijn onderdanen in een volledig witte wereld. Langzamerhand zijn de onderdanen het witte koninkrijk zat omdat ze niets kunnen zien en zich overal aan stoten. De koning besluit daarom om schaduwen te maken. Zo langzamerhand terwijl je door het verhaal speelt komt er steeds meer tot leven in de witte wereld en groeit het verhaal mee met het avontuur.

img_the_unfinished_swan_2

Wat is dan het meest bijzondere aan The Unfinished Swan, naast het verhaal zelf? De gameplay natuurlijk! Je speelt door zwarte verfbollen af te schieten. Dit is vooral in het begin hard nodig want wanneer Monroe in het schilderij stapt is alles wit, écht wit. Je ziet geen muren, je hebt als speler geen idee waar je bent en hier moet je dus achter komen door verfbollen overal tegenaan te schieten. Het is haast therapeutisch om je zo door de wereld te begeven. Eerst vind je de hoeken van een aantal muren zodat je een gang door loopt. Al gauw kom je grote trappen, bankjes en planten en lantaarnpalen tegen die je pas ziet als je erop weet te schieten. Je bent dus constant aan het ontdekken wat er allemaal om je heen staat. Wanneer het verhaal vordert zal je de zwarte verf iets minder nodig zijn dankzij de schaduwen die de koning heeft gemaakt in zijn koninkrijk.

img_the_unfinished_swan_3

The Unfinished Swan biedt naast een heel bijzondere gameplay ook erg leuke en uitdagende trofeeën die je kunt behalen voor je PlayStation. Er zijn ballonnen verstopt in de wereld die je kunt verzamelen, de delen van de verhaallijn en verschillende soorten speelgoed die Monroe kan gebruiken. Eén van de andere bijzondere aspecten van het spel is de muziek, die naadloos aansluit op de gameplay en de sfeer van het spel versterkt met zijn kalmerende tonen. Zoals we van veel indie-games gewend zijn, zijn de games vaak erg artistiek en dit spel is daar geen uitzondering op.

The Unfinished Swan is verkrijgbaar op de PlayStation 3, PlayStation 4 en de PlayStation Vita.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.