Het zal je de afgelopen week niet ontgaan zijn maar de Star Wars fans gingen helemaal los. De kaartjes voor Star Wars: The Force Awakens waren namelijk in de voorverkoop gegaan. Maar goed wat heeft dit nu met de game Lovers in a Dangerous Spacetime te maken zal je denken. Nou de heren achter dit lievelijk avontuur kwamen op dit idee dankzij StarWars.

img_LoversinaDangerousSpacetime02

Asteroid Base
In het jaar 2011 ontstond er iets moois dankzij de passie van drie vrienden tijdens een lokale game jam. Het was de start van de in Toronto gestationeerde indie game studio Asteroid Base. Drie vrienden, Matt Hammil, Jamie Tucker en Adam Winkels maakten tijdens deze game jam een grappige 4-speler ninja skydiving game genaamd Shuriken Skies. Matt en Adam kenden elkaar al sinds de school ongeveer 15 jaar geleden waarbij ze samen in verschillende vreselijke garage bands speelden. Matt en Jamie leerden elkaar 10 jaar geleden kijken tijdens hun studie. Uiteindelijk kwamen ze dus samen en ontstond daar Asteroid Base. Inmiddels is hun game Lovers in a Dangerous Spacetime uitgebracht en kan iedereen genieten van deze game.

Het idee achter de game is ontstaan door een van de scene’s in Star Wars Episode IV: A New Hope. Je raad het al de bekende scene’s die het verhaal van Battle of Yavin vertellen. Het is de scene waarin Luke en Han rond de Millenium Falcon rond rennen en proberen zichzelf te weren en te vechten tegen de TIE fighters. Met de game Lovers in a Dangerous Spacetime wilden Matt, Adam en Jamie het gevoel van razernij, beweging en communicatie binnen die scene vastleggen in de game. Om dit voor elkaar te krijgen hebben de mannen ieder hun belangrijke taak binnen de ontwikkeling van de game. Adam en Jamie zijn bezig met programmeren en laatstgenoemde regelt ook de zaken voornamelijk. Matt houdt zich ondertussen bezig met art, animatie en design van de game. Hoewel de game al gereleased is zijn de mannen nog flink bezig met de game en ligt er nog geen nieuw project op de plank te wachten.

img_LoversinaDangerousSpacetime01

Lovers in a Dangerous Spacetime
Heb je al naar deze game gekeken het schijnt een hele leuke te zijn en je kan hem co-op spelen. Nu was ik al een tijdje op zoek naar een leuke co-op game voor op mijn Xbox One en die heb ik nu ook echt wel gevonden. Wanneer je de game opstart verschijnen er te schattige en mooie kleuren op je scherm. Je krijgt een poppetje en je mag kiezen tussen een hondje of een poesje als maatje. He verdorie moet ik kiezen mag ik ze niet gewoon allebei?! Wat dan volgt is nog zoeter dan zoet. Mijn ruimteschip, mijn veilige haven in de ruimte is zo rond als de Death Star maar dan in het Roze en schattig. Nu klinkt dat ontzettend cool maar zoals met de meeste coole dingen is er niet veel ruimte over. Toch krijg je regelmatig een upgrade voor je ruimteschip en heb je al snel een volwaardig schip.

Dat laatste heb je ook echt nodig want om verder te komen moet je toch heel wat ruimtegespuis kunnen verslaan. Maar dit doe je wel in teamverband en door middel van communicatie. Je moet te schattige wezentjes, konijntjes bevrijden om steeds verder te komen. Ze klinken een beetje als Happy Tree Friends maar geloof me ze zijn wel iets schattiger en minder bloederig. Ondertussen heb je dus ruimteschepen groot en klein die jou maar al te graag willen vernietigen. Binnen de levels die je speelt moet je daarnaast soms ook manoeuvreren tussen hele smalle paden en moet je ervoor zorgen dat je de gevaarlijke bergen en rotsen niet raakt. Toch kan je ruimteschip wel iets hebben en na wat oefenen is het rond vliegen geen probleem.

img_LoversinaDangerousSpacetime03

De game is dus echt gebaseerd op liefde en je bevrijd dus ruimte konijntjes. De game kan je volledig in co-op spelen en heb je geen player 2 dan kan je de game ook in een single player modus spelen. Je stuurt dan enkel twee karakters aan die het ruimteschip besturen. Zo merk je ook meteen dat kapitein zijn niet het meest makkelijke beroep ter wereld is. Terwijl je lekker aan het rondvliegen bent komen er op eens een tiental strijders op je af. Je kan dan kiezen uit verschillende tactieken. Communiceren en multitasken binnen deze game is de key. Je bestuurt als single player twee karakters tegelijkertijd en dat kan nog wel eens conflicten maken.

Persoonlijk vind ik het een te schattige game om te spelen. Ook de keuze uit een hond of kat vond ik geweldig. Want ja wat zouden we toch zijn zonder onze geliefde diertjes. De game is verkrijgbaar via Steam of via de Xbox store. Ik raad het je echt aan zeker wanneer je nog op zoek bent naar een leuke co-op game.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.