Afgelopen weekend ben ik voor het eerst, samen met Celine, naar Firstlook geweest. Firstlook is een evenement dat word georganiseerd in de jaarbeurs in Utrecht. Nieuwe games worden hier gepresenteerd door verschillende bedrijven zoals: PlayStation, Nintendo, Xbox en nog veel meer. Daarnaast is er ook nog eens een speciale hoek voor indie games. Er is dus veel te zien en te beleven op Firstlook. Hieronder vind je dat ook mijn highlights van Firstlook 2015.

20151011_111034

Eenmaal aangekomen bij de jaarbeurs leek hetredelijk rustig te zijn op deze koude zondag. Helaas was niks minder waar. Een van de eerste games die ik wou bekijken waren de games van Nintendo en hier hebben Celine en ik tussen de twee en drie uur in de rij gestaan. Gelukkig heeft Celine ondertussen codes voor de speciale Pokemon kunnen halen en inmiddels is Hoopa toegevoegd aan mijn Pokemon team. Maar dat terzijde, het wachten was helaas redelijk lang. Toen we eenmaal aan de beurt waren was een van de eerste games die we mochten spelen The legend of Zelda: Triforce heroes. Ik heb het geluk gehad om deze game al eerder te spelen en wanneer je samen met een goed team speelt is deze game geweldig leuk. Helaas liep het dit keer niet zo lekker en leek de Nintendo 3DS af en toe vast te lopen. Echter, verheug ik me nog steeds op deze game. Ik denk dat het een ontzettend leuke game gaat worden. Nu nog twee andere mensen vinden die de multiplayer samen willen spelen.

img_Firstlook2015_1

Na The legend of Zelda: Triforce Heroes gingen we verder naar Mario Tennis. Mario Tennis is heel leuk om te spelen als je met vier personen bent. De controlers werden in onze hadden geduwd en we konden direct een rondje spelen. Het was even uitvogelen wat de verschillende knoppen ook alweer deden, maar toen ik dat eenmaal doorhad had ik ontzettend veel plezier in de game. Een van de leuke toevoegingen aan dit spel is de paddenstoel die jouw personage in een reus verandert terwijl de andere spelers hun normale grootte behouden. Hierdoor speelde ik op een gegeven moment tennis met een reuze Prinses Peach in het veld. Dit zag er hilarisch uit. Na een leuke foto/video en een set Mario petten gingen Celine en ik weer verder uit op onderzoek.

img_Firstlook2015_2

Onze volgende stop was de PlayStation booth waar we Streetfighter V mochten testen met oldskool arcade controlers. Persoonlijk vindik dit soort spellen altijd heel leuk om te spelen, al ben ik waarschijnlijk meer een button basher dan een tactische speler. Ten eerste wil ik kwijt dat de game er echt fantastisch uitzag en ik niet kan wachten totdat ik nog meer Streetfighter kan spelen. Daarnaast vond ik het heel leuk dat er de optie was om met deze arcade controllers te spelen. Dit was een leuke en unieke ervaring.

img_firstlook2015_7

Na deze stop besloten we een rondje te lopen over het hele terrein. Doordat er overal lange rijen waren moesten we een beetje kiezen waar we wel en niet heen wilden. In de Gamemania bus mochten we Rachet and Clank spelen. Het spel zag er prachtig uit, maar ik durf er helaas niet veel meer over te zeggen aangezien we het spel nogal kort konden spelen en ik het achtergrondverhaal niet weet. Het was wel ontzettend gaaf om in de bus op een comfortabele bank deze game te spelen en het is zeker iets wat ik ga onthouden.

img_Firstlook2015_4

Als laatste namen we een kijkje bij de Indie games. Er waren veel indie games en helaas konden we niet alles spelen, maar een van de games die ik ontzettend leuk vond is Voggel. Voggel is een brawler game maar dan met, je raad het waarschijnlijk al, vogels. Vogels zijn een van mijn favoriete diertjes, ik heb namelijk drie papegaaitjes, en in dit spel kon je jouw vogel customizen. Daarnaast zag de game er prachtig uit en was de game ontzettend leuk. Je hebt een zwerm met kleine vogeltjes achter je aan vliegen. Je kan deze vogels van andere spelers stelen en je kan ze gebruiken om speciale aanvallen te doen. De bedoeling is dat je alle vogeltjes van de tegenstander steelt en hem daarna uitschakelt. Dit spel was zeker weten een van mijn favoriete games op Firstlook.

img_Firstlook2015_3

Natuurlijk was er nog veel meer te beleven op Firstlook maar, ik wil dit artikel niet al te lang maken. Dit waren voor mij de interessantste momenten van mijn eerste bezoek ooit aan Firstlook. Al met al ben ik benieuwd naar hoe de games die ik heb gezien zich gaan ontwikkelen en hopelijk krijg ik de kans om ze nog meer te spelen zodra ze uit zijn gebracht.

img_Firstlook2015_5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.